Νέα σημαντική διάκριση για την Abbvie

  • Iatropedia
Η επιστημονική επιθεώρηση Science ανέδειξε τους κορυφαίους εργοδότες στους τομείς της βιοτεχνολογίας και της φαρμακοβιομηχανίας με την βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie να περιλαμβάνεται στους κορυφαίους εργοδότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, έπειτα από έρευνα σε πάνω από 5.000 ερωτηθέντες στη βιοτεχνολογία, στο φαρμακευτικό και στο βιοφαρμακευτικό κλάδο.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για την ΑbbVie να βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών στην ετήσια κατάταξη του περιοδικού Science» δήλωσε η Άντζελα Βερναδάκη, Market Access & External Affairs Director. «Η σημαντική αυτή αναγνώριση, που έρχεται να προστεθεί στην ανάδειξη της AbbVie Ελλάδος σε Best Place to Work για το 2015, αναδεικνύει την ξεχωριστή κουλτούρα της AbbVie σε παγκόσμιο επίπεδο που προάγει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα, έχοντας πάντα ως απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών σε όλο τον κόσμο».

Παράλληλα, η δυναμική της εταιρείας και ο ασθενοκεντρικός της χαρακτήρας αποδεικνύεται και από την πρόσφατη υψηλή θέση που κατέλαβε η AbbVie στο Δείκτη Πρόσβασης σε Φάρμακα -Access to Medicine Index (ATMI). Ειδικότερα, η κατατάχθηκε 9η για το 2014 μεταξύ των 20 κορυφαίων ερευνητικών φαρμακευτικών εταιρειών, καθώς θεωρήθηκε ότι εξασφαλίζει για τους ασθενείς της σε χώρες με χαμηλά επίπεδα εισοδήματος και ανάπτυξης, τη διαθεσιμότητα και την οικονομική προσιτότητα των προϊόντων της.