Νέα ανατροπή στο χώρο της ιδιωτικής Υγείας: Η CVC εξαγόρασε το ΥΓΕΙΑ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τελικά στα χέρια της CVS και όχι του έτερου μεγάλου "παίχτη" πήγε το ΥΓΕΙΑ με απόφαση της MIG. Διαβάστε ανακοινώσεις του Metropolitan και της MIG . Στην ουσία δημιουργείται ένα μονοπώλιο στο χώρο της ιδιωτικής Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η MIG:

Το ΔΣ της MIG σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του, αξιολόγησε την νέα πρόταση της “HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.” και την ήδη υποβληθείσα μη δεσμευτική πρόταση της “G. APOSTOLOPOULOS HOLDINGS S.A.” με τη παρουσία και τη συνδρομή του χρηματοοικονομικού του συμβούλου, Rothschild.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της “G. APOSTOLOPOULOS HOLDINGS S.A. ” ανερχόταν σε €0,95 ανά μετοχή και βασιζόταν σε μη δεσμευτική πρόταση χρηματοδότησης από την “H.I.G Capital International” (“H.I.G”), οι επιμέρους όροι της οποίας δεν έγιναν γνωστοί. Επιπλέον και κατόπιν διευκρίνησης, η “G. APOSTOLOPOULOS HOLDINGS S.A.” ζήτησε χρόνο 6 – 8 εβδομάδων για τον οικονομικό και νομικό έλεγχο του ΥΓΕΙΑ και αποκλειστικότητα 2 μηνών ώστε να πάρει τις τελικές εγκρίσεις.

Εν αντιθέσει, η νέα πρόταση από την “HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L” και CVC είναι δεσμευτική και χωρίς χρηματοδοτικές αιρέσεις.

Το Δ.Σ της MIG αφού άκουσε την αξιολόγηση των προτάσεων από τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο της εταιρίας και συζήτησε διεξοδικά όλα τα δεδομένα των δύο προτάσεων αποφάσισε ομόφωνα να κάνει αποδεκτή την βελτιωμένη πρόταση της CVC, και να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της δεσμευτικής σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών του ΥΓΕΙΑ. Η απόφαση αυτή ελήφθη με αποκλειστικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εταιρίας. Η συναλλαγή τελεί υπό την επικύρωση της Γ.Σ των μετόχων της MIG και την έγκριση της επιτροπής ανταγωνισμού.

Το Δ.Σ της MIG θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες του στην εταιρία “G. APOSTOLOPOULOS HOLDINS S.A.” για τo ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη στις προοπτικές του Ομίλου Υγεία που έδειξε όλο αυτό το χρονικό διάστημα”.

Ανακοίνωση: ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ DEAL ΜΕΤΑΞΥ MIG ΚΑΙ CVC GIA THN ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΥΓΕΙΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της MIG,υπεγράφη συμφωνία πώλησης των μετοχών του ΥΓΕΙΑ προς το HELLENIC HEALTECARE και CVC,χθες 5 Ιουλίου .

Η πιο πάνω εταιρεία που ελέγχεται από το cvc επανήλθε με νέα βελτιωμένη πρόταση δεσμευτική και χωρίς προυποθέσεις για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής του ΥΓΕΙΑ,που ανέρχεται-άμεσα και έμμεσα- σε 215,189,466 μετοχές και αντιστοιχεί στο 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ.

Το νέο προσφερθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσόν των 0,95 ευρώ ανά μετοχή και αντιστοιχεί σε 204,429,933 εκατομμύρια ευρώ.

Το ΔΣ της MIG στην έκτακτη συνεδρίασή του αξιολόγησε την νέα πρόταση της HELLENIC HEALTECARE και την ήδη υποβληθείσα μη δεσμευτική πρόταση της G.APOSTOLOPOULOS HOLDINGS με την παρουσία χρηματοοικονομικού συμβούλου.

Το ΔΣ αφού άκουσε την αξιολόγηση των προτάσεων από τον χρηματοικονομικό σύμβουλο της εταιρείας και συζήτησε διεξοδικά όλα τα δεδομένα και των δύο προτάσεων αποφάσισε να κάνει ομόφωνα αποδεκτή τη βελτιωμένη πρόταση της cvc και να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της δεσμευτικής σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών του ΥΓΕΙΑ.