Λύσεις κομμένες και ραμμένες στις ανάγκες του ΕΣΥ και του ΠΕΔΥ παρουσιάστηκαν στην IFCC EuroMedLab

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τις διαγνωστικές λύσεις της σειράς Atellica και των παρακλίνιων συστημάτων POC παρουσίασε γνωστή εταιρεία του κλάδου της Υγείας στα πλαίσια της έκθεσης IFCC EuroMedLab που έλαβε χώρα στην Αθήνα από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου 2017. Με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν παγκοσμίως τα δημόσια συστήματα υγείας, και ο χώρος της Υγείας γενικώς στη χώρα μας, η ταχύτητα και η εγκυρότητα που προσφέρουν τα συστήματα αυτά, δείχνουν σίγουρα προς λύσεις αποτελεσματικές που κοιτούν στο παρόν και προς το μέλλον...

Η νέα οικογένεια προϊόντων Atellica για τον τομέα των εργαστηριακών διαγνωστικών και οι ανοικτές λύσεις πληροφορικής  της εταιρείας για τις παρακλίνιες εξετάσεις, έκλεψαν την παράσταση στην έκθεση καθώς -αν μπορούσε να υπάρξει μέσα στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία- θα έδινε την απόλυτη λύση σε ό,τι αφορά τον χρόνο και την ποιότητα. Τελικά δε και σε ό,τι αφορά το οικονομικό όφελος.

Όπως δήλωσε ο κ. Franz Walt, πρόεδρος των Εργαστηριακών Διαγνωστικών της Siemens Healthineers, « η οικογένεια προϊόντων Atellica αποτελεί την επιτομή της αριστείας- με επαναστατικές καινοτομίες που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στους επαγγελματίες κλινικών εργαστηρίων υγείας πλήρη έλεγχο και απλότητα, ώστε να μπορούν να δαπανούν λιγότερο χρόνο στις διαδικασίες και περισσότερο χρόνο στο να επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα ».

Επιπλέον, στην έκθεση παρουσιάστηκαν τα νέα πληροφοριακά συστήματα για εξετάσεις  point-of-care, με δυνατότητα ανοικτής συνδεσιμότητας.

 

Όπως μας είπε ο κ. Γιώργος Παναγιωταράκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Healthcare ABEE για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, «στην Ελλάδα, η Λύση αυτή δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα κάπου, αλλά τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία και οι ιδιώτες με διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικά θεραπευτήρια ζητούν εδώ και καιρό περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα Attelica. Η εταιρεία μας, ειδικά για τους διαγωνισμούς των δημοσίων δομών υγείας, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών, δηλαδή εκτός από το hardware και το software, προσφέρει και τα αναλώσιμα, την υποστήριξη και την εκπαίδευση του προσωπικού των εργαστηρίων, ιατρών και επιστημόνων υγείας. Εξάλλου, η Siemens Healthineers έχει τη δυνατότητα παραμετροποίησης της διαμόρφωσης των αναλυτικών λύσεων Atellica ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες όλων των νοσοκομείων, είτε πρόκειται για ένα περιφερειακό μικρό νοσοκομείο, είτε για ένα κεντρικό πανεπιστημιακό με μεγάλο όγκο εξυπηρέτησης ασθενών».

Όπως μας εξήγησε εξάλλου ο κ. Παναγιωταράκος, οι γιατροί στα ΤΕΠ των νοσοκομείων θα μπορούσαν να εξυπηρετούν με ταχύτητα πολύ μεγαλύτερο όγκο ασθενών αν χρησιμοποιούσαν συστήματα σαν το Atellica. «Για παράδειγμα, αν έχουν έναν ασθενή με πόνο στο στήθος και πρέπει σε ελάχιστο χρόνο να μάθουν εάν αφορά έμφραγμα του μυοκαρδίου ή άλλη παθολογική κατάσταση, τα συστήματά μας που προσφέρουν ταχύτητα, ασφάλεια και ποιότητα, ως προς τη διάγνωση, ελαχιστοποιούν τον χρόνο λήψης των αποτελεσμάτων και ο γιατρός δίνει τάχιστα την κατάλληλη θεραπεία.  Με τα νέα αυτά συστήματα χαρακτηριστικό είναι ότι παρέχεται η δυνατότητα να καλύψουμε την παραγωγή αποτελεσμάτων 10.000 ή και περισσότερων ασθενών, ημερησίως ».