Εξαγορά του ΙΑΣΩ General από την Hellenic Healthcare

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η «HELLENIC HEALTHCARE S.A.R.L.», εταιρία που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC CAPITAL PARTNERS, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρίας «ΙΑΣΩ GENERAL Α.Ε.» από την «Ιασώ Α.Ε.», πραγματοποιώντας ένα ακόμα βήμα στην υλοποίηση του σχεδίου της για ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελληνική αγορά υπηρεσιών υγείας.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η Hellenic Healthcare εντάσσει στο δίκτυό της, μετά το METROPOLITAN HOSPITAL, και το ΙΑΣΩ GENERAL, έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους  υγειονομικής μέριμνας της Αττικής δημιουργώντας έναν Όμιλο Υγειονομικών Μονάδων που καλύπτει τους κατοίκους όλης της πρωτεύουσας.

Όπως δήλωσαν από το ΙΑΣΩ, «η επόμενη μέρα μας βρίσκει πιο δυνατούς». Και συνεχίζουν: «Ολοκληρώθηκε σήμερα η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών της ΙΑΣΩ GENERAL στην HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L. σε υλοποίηση της από 5.11.2017 συμφωνίας. Ειδικότερα μεταβιβάστηκε το 97,2% των μετοχών που κατείχε η εταιρεία έναντι τιμήματος 19.446.000 € που καταβλήθηκε για να  χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την απομείωση του τραπεζικού δανεισμού. Οι μετοχές που κατείχε η ΙΑΣΩ GENERAL σε θυγατρικές εταιρείες του ομίλου ΙΑΣΩ, σημαντικότερη εκ των οποίων ήταν η συμμετοχή στο ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (72,31%),  αποκτήθηκαν, νωρίτερα, από την ΙΑΣΩ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ο πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΣΩ   Δρ.  Γ. Σταματίου δήλωσε:

«Η συμφωνία αυτή υλοποιεί μια στρατηγική απόφαση του Ομίλου μας, η οποία βελτιώνει την χρηματοοικονομική εικόνα του και ειδικά το επίπεδο δανεισμού του. Με την κίνηση αυτή επαναπροσδιορίζεται η επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου και καταδεικνύεται ότι βασικός πυρήνας της είναι η Μαιευτική και η Γυναικολογία. Είμαι βέβαιος ότι η επόμενη μέρα μας βρίσκει περισσότερο ενισχυμένους για να αντιμετωπίσουμε  τις επερχόμενες  εξελίξεις στον κλάδο, διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο.»