Celgene: 10 χρόνια παρουσίας στην Ευρώπη και άλλα τόσα σε συνεργασία με την Genesis Pharma

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
H Celgene είναι μια αμερικανική φαρμακευτική εταιρία που το 2005 πήρε το ρίσκο να μεταφέρει την έδρα της στο Μπάουντρι της Ελβετίας. Σχεδόν αμέσως, η δική μας Genesis Pharma ξεκίνησε την συνεργασία μαζί της βλέποντας μακριά στο μέλλον και την ανάπτυξη της Celgene.

Η Celgene απασχολεί περί τους 2500 υπαλλήλους με το 25% αυτών να απασχολείται στην έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων! Η εταιρία διεξάγει το 60% των κλινικών της μελετών σε ευρωπαϊκές χώρες και επενδύει το 30% των ετήσιων κερδών της στην έρευνα… Μονάδες έρευνας και παραγωγής έχουν αναπτυχθεί σε Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία, Γαλλία, Αυστρία και στην Μεγάλη Βρετανία.celgene

Από την Celgene αυτήν την στιγμή γίνονται κλινικές μελέτες για 18 μόρια που προορίζονται για «ορφανά φάρμακα» ενώ έχει λάβει 45 ενδείξεις σε άλλες θεραπευτικές κατηγορίες. Το 2013 η εταιρία βραβεύτηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σπανίων Παθήσεων για την καινοτομία της στον τομέα των σπανίων παθήσεων. Ταυτόχρονα η εταιρία διαθέτει 6 εγκεκριμένα φάρμακα που καλύπτουν 9 ενδείξεις μέχρι τα τέλη του 2015.

celgene 2

Οι θεραπευτικές κατηγορίες που καλύπτουν τα φάρμακα της Celgene  είναι το μεταστατικό πολλαπλό μυέλωμα, το μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο, το πρώιμο πολλαπλό μυέλωμα, η οξεία μυελογενής λευχαιμία, ο μεταστατικός καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του παγκρέατος (ως θεραπεία πρώτης γραμμής), ο μη μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα, η ψωρίαση και η ψωριασική αρθρίτιδα.

celgene 3