Ζωή και ελπίδα από 53χρονο δότη οργάνων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ένας 53χρονος άνδρας με όγκο στον εγκέφαλο, που έχασε την μάχη στο ΠΑΓΝΗ, χάρισε πίσω την ελπίδα και την ζωή σε 5 συνανθρώπους του.

Σε νοσοκομεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και της Γερμανίας «ταξίδεψαν» τα μοσχεύματα που λήφθησαν από τον 53χρονο δότη

Συγκεκριμένα, οι πνεύμονές του παρελήφθησαν από ιατρική ομάδα που έσπευσε στο ΠΑΓΝΗ από τη Γερμανία, το ήπαρ μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, οι νεφροί το Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ οι κερατοειδείς έμειναν στο ΠΑΓΝΗ.

Ο άτυχος άνδρας δεν κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο στον εγκέφαλο, έπεσε σε κώμα και τελικά διαγνώστηκε εγκεφαλικά νεκρός την ώρα που όλα τα υπόλοιπα όργανά του ήταν σε καλή κατάσταση και μπορούσαν να σώσουν άλλους ανθρώπους.

Τότε η οικογένεια έλαβε την γενναία απόφαση να δώσει την άδεια για λήψη των οργάνων του και μεταμόσχευση σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη. Και τότε στήθηκε μια ολονύχτια επιχείρηση εντοπισμού των ιστοσυμβατών ασθενών που μπορούσαν να αποτελέσουν τους λήπτες αλλά και η μετάβαση ιατρικών ομάδων στο ΠΑΓΝΗ για να πάρουν τα πολύτιμα δώρα.