Ζωή δίχως σωματικό πόνο- ΒΙΝΤΕΟ

Ζωή δίχως σωματικό πόνο- ΒΙΝΤΕΟ
“Δεν υπάρχει μάθηση δίχως πόνο” Αριστοτέλης Νομίζετε ότι μια ζωή δίχως σωματικό πόνο, χωρίς να πονάμε, είναι ιδανική; Σκέφτεστε ότι θα χτυπάτε και δεν θα σας ενδιαφέρει αφού δεν θα νιώθετε τίποτε και ενδεχομένως αυτό να ακούγεται συναρπαστικό. Είναι όμως;

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι αποσπάσματα από το εξαιρετικό και πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ “Η ζωή δίχως πόνο”, το οποίο ακολουθεί τα βήματα 3 ανθρώπων που πάσχουν από μια σπάνια γενετική πάθηση την congenital analgesia (συγγενής αναλγησία). Άτομα με αυτή την πάθηση δεν έχουν νιώσει ποτέ τους πόνο.

Και εάν συνεχίζει να ακούγεται συναρπαστικό, σας λέμε ότι δεν είναι καθόλου. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των ανθρώπων, παθαίνει ατυχήματα τα οποία δεν νιώθει και ο οργανισμός συνεχίζει να λειτουργεί, σαν να μην έχει γίνει κάτι με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται. Για παράδειγμα άτομα με congenital analgesia, δαγκώνουν, ή και κόβουν κατά λάθος τη γλώσσα τους και δεν το καταλαβαίνουν. Ή σπάνε κάποιο οστό, στο πόδι για παράδειγμα και συνεχίζουν να τρέχουν. Φανταστείτε τις επιπτώσεις και τις επιβαρύνσεις.

Παρακολουθείστε το βίντεο όπως παίχτηκε στο ABC

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends