«Ζήσε με υγεία» στο πλαίσιο της 3ης ημερίδας ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε μια εποχή αναβάθμισης του συμβουλευτικού ρόλου του φαρμακοποιού και της προβολής των υπηρεσιών από το φαρμακείο, ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης ανοίγει δρόμους ουσιαστικής επικοινωνίας φαρμακοποιών-κοινού και κοινωνικής προσφοράς προς τους πολίτες, διοργανώνοντας ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τους πολίτες, στο πλαίσιο της 3ης επαγγελματικής ημερίδας του, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, στο Porto Palace Hotel, στη Θεσσαλονίκη.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το κοινό, αφορούν στο τι πρέπει να γνωρίζουμε τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων, όπως είναι:

-Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια: σύγχρονη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση
Ομιλητής: Σταύρος Τρύφων, MD, PhD, FCCP, διευθυντής ΕΣΥ, πνευμονολόγος, Γ.Ν. «Γ.Παπανικολάου»
-Ο Διαβήτης, ένας ύπουλος εχθρός – Η συμβολή του φαρμακοποιού και του ατόμου με Διαβήτη στη ρύθμισή του
Ομιλητής: Ευάγγελος Φουστέρης, M.D., Ph.D. Internist Physician – Diabetologist
-Αρτηριακή Υπέρταση: Ο ρόλος της μέτρησης της αρτηριακής πίεσης στο σπίτι από τον ασθενή. Ο ρόλος του φαρμακοποιού στη διάγνωση της υπέρτασης
Ομιλητής: Βασίλειος Κώτσης, επίκουρος καθηγητής Παθολογίας ΑΠΘ
-Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, θα διεξαχθεί η επαγγελματική ημερίδα που απευθύνεται μόνο στους φαρμακοποιούς και έχει ως στόχο την ενημέρωσή τους για θέματα που άπτονται της επιστημονικής τους υπόστασης και της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους.

Στο πλαίσιο αυτό θα λάβει χώρα και στρογγυλό τραπέζι με θέμα ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ, στο οποίο θα συμμετέχουν οι κ.κ. Σταύρος Μπελώνης, πρόεδρος ΟΣΦΕ, Λάζαρος Φαρσάκης, πρόεδρος ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης, και Κυριάκος Θεοδοσιάδης, πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο κ. Σπύρος Νικολαΐδης, γενικός γραμματέας ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης

Η ημερίδα θα κλείσει με τις βραβεύσεις των απερχόμενων μελών Διοίκησης του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης.