Zάχαρο: Δείτε τους κρυφούς λόγους που δεν »πέφτει»!

  • Iatropedia
Το ζάχαρο για να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα επιβάλλεται οι ασθενείς να ακολουθούν πιστά τις συστάσεις των γιατρών τους να τρέφονται υγιεινά, να ασκούνται και να μετρούν τακτικά το σάκχαρο στο αίμα τους. Όμως κάποιες φορές παρητηρούν ότι ενώ τηρούν το πρόγραμμα αυτό οι τιμές δεν μειώνονται. Δείτε τους κρυφούς λόγους που δεν πέφτει!

Κρυμμένοι υδατάνθρακες

Πολλά τρόφιμα έχουν κρυμμένους υδατάνθρακες οι οποίοι είναι πιθανό να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τελικά μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα ζωτικά οργάνα με την ν πάροδο του χρόνο στα άτομα άτομα με διαβήτη.

Επίσης τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος μπορεί να προκαλέσουν αύξηση του σάκχαρο του αίματος για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Πίτσα, τηγανιτές πατάτες, και τα περισσότερα τηγανητά φαγητά είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και λίπος.

Δεν πίνουν νερό

Η αφυδάτωση μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Για το λόγο αυτό είναι σωστό να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Εάν είστε άρρωστοι, με διάρροια και εμετός για περισσότερο από ένα 24ωρο ώρες, μπορεί η αδιαθεσία αυτή να αυξήσει το σάκχαρο στο αίμα.

Κάποια ίωση

Επιπλέον, το σάκχαρο του αίματος αυξάνεται όταν το σώμα προσπαθεί να καταπολεμήσει κάθε είδους ασθένεια. Φάρμακα, όπως τα αντιβιοτικά και τα αποσυμφορητικά μπορεί να εκτοξεύσουν το το σάκχαρο στο αίμα σας.

Έχετε άγχος

Το στρες μπορεί να απελευθερώσει ορμόνες οι οποίες είναι δυνατόν να προκαλέσουν αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα σας.

Αποξηραμένα τρόφιμα

Παρά το γεγονός ότι τα φρούτα είναι μια υγιεινή επιλογή για τα περισσότερα άτομα, οι ασθενείς με διαβήτη θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα αποξηραμένα φρούτα περιέχουν μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων σε μικρό μέγεθος της μερίδας.

Για παράδειγμα, δύο κουταλιές της σούπας αποξηραμένη σταφίδα, έχει την ίδια ποσότητα υδατανθράκων με ένα μικρό κομμάτι φρέσκου φρούτου.

πηγή:http://www.emedicinehealth.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Tips για να κρατήσετε σταθερό το ''ζάχαρο''!