ΥΥΚΑ: Απάντηση στην ΠΟΕΔΗΝ για το «Ασκληπιείο» Βούλας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Απαντώντας η ηγεσία του ΥΥΚΑ στο δελτίο τύπου, που εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στις 22 Δεκεμβρίου με τίτλο «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Να ανακληθεί άμεσα η εκδικητική απόσπαση του διοικητικού διευθυντή του Ασκληπιείου Βούλας!», η ηγεσία του ΥΥΚΑ έδωσε την δική οπτική γωνία που βασικά διαψεύδει ότι ζητήθηκε απόσπαση.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

·           Δεν εκδόθηκε καμία εντολή απόσπασης του Διευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» Βούλας στο Γ.Ν.Δ.Α. «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ», αλλά απόφαση τοποθέτησής του στο αναφερόμενο νοσοκομείο, για καθαρά υπηρεσιακούς λόγους, που συνδέονται απόλυτα με στοχευμένες ενέργειες της Διοίκησης για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του νοσοκομείου (Λειτουργία Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας και Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας)

·         Επομένως, καμία εκδικητική, αυταρχική και παραβατική δίωξη, ή καθεστώς τρομοκρατίας και  ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων, έλαβαν χώρα, παρά ενέργειες αποτελεσματικότερης Διοίκησης προς όφελος των εξυπηρετούμενων πολιτών

·           Η γραμματεία της Διοικήτριας από την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων της, (Μάρτιος 2016) στελεχώνεται από δύο υπαλλήλους Π.Ε. Διοικητικού, οπότε ο ισχυρισμός ότι «νοσηλεύτρια αποσπασμένη υπηρετεί ως ιδιαιτέρα της» είναι εντελώς ψευδής ανυπόστατος και κακόβουλος

Σχετικά με το αίτημα της ΑΔΕΔΥ για την χρηματοδότηση του Νοσοκομείου και της προσλήψεις προσωπικού, σας αναφέρουμε τα εξής:

Το σύνολο επιχορηγήσεων που έλαβε το Γ.Ν. «ΑΣΚΛΗΠΙΕΊΟ» Βούλας από τη 2η Υ. Πε για το έτος 2016 ανέρχεται στο ποσό των 23.827.358,78 ευρώ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

pin-1

pin-2

Συμπερασματικά, ενώ η παρουσία της ΑΔΕΔΥ είναι αδιαμφισβήτητα ιδιαιτέρως εποικοδομητική στις προσπάθειές της Διοίκησης για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της, στη συγκεκριμένη περίπτωση θα έπρεπε να επιδιώξει να ενημερωθεί επαρκώς, πριν προβεί στη σύνταξη ενός Δελτίου Τύπου με περιεχόμενο που δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και δημιουργεί στρεβλές εντυπώσεις που πιστεύουμε ότι δε συνάδουν με τις αρχές της.