Υπουργική Απόφαση με το «όραμα» του κ. Ξανθού- Όραμα είναι ή οράματα;

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την ώρα που τα νοσοκομεία κυριολεκτικά καταρρέουν, οι άνθρωποι ζουν εφιάλτη με το ΕΚΑΒ να τους περιφέρει μεταξύ νομών για μια αξονική τομογραφία και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα συνεχίζει να είναι στα ...σκαριά, δηλαδή ανύπαρκτη, ο υπουργός Υγείας εξέδωσε Υπουργική Απόφαση με πολλά και ωραία που θέλει να εφαρμόσει στην Υγεία και μάλιστα με ...αέρα το 2020!

Διαβάστε eksaggelies την Υπουργική Απόφαση.

Οι εξαγγελίες γίνονται όταν αναλαμβάνει κάποιος την εξουσία και μάλιστα εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, δηλαδή υπάρχει ομαλότητα στην χώρα. Τι νόημα έχει να κάνεις εξαγγελίες και να αναλύσεις διεξοδικά το …όραμά σου όταν η χώρα περνάει 7 χρόνια οικονομικής κρίσης, η αξιολόγηση είναι στον αέρα, η αγορά έχει «παγώσει», τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα και οι εργαζόμενοι σε αυτά εξαθλιωμένοι;

Ακόμα κι αν ο υπουργός Υγείας, που μας έχει συνηθίσει να είναι πολύ λογικός, θέλει να μας πει ότι τώρα κατάφερε να ολοκληρώσει την σκέψη του για το πως θα έπρεπε να είναι η δημόσια υγεία στην χώρα, ας  ανακοίνωνε ότι το βάζει σε εφαρμογή με συγκεκριμένα νομοσχέδια, εγκυκλίους και παρεμβάσεις. Ας άρχιζε να το πράττει, κι ας ανακοίνωνε κάθε φορά την επιτυχία του.

Εξαγγελίες τώρα; Λυπάμαι υπουργέ μου αλλά δεν πρόκειται για όραμα. Πρόκειται για οράματα!