Υπουργείο Υγείας: Η απάντηση θα έρθει την ερχόμενη Παρασκευή που «κλείνει» η προκήρυξη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Απάντηση σχετικά με την προκήρυξη για τη στελέχωση των νέων δομών της ΠΦΥ (ΤΟΜΥ) έδωσε προ ολίγου η ηγεσία του ΥΥΚΑ στηλιτεύοντας τις αντιδράσεις μέρους των γιατρών για τις θέσεις της προκήρυξης αλλά και για το πλήθος των αιτήσεων ενδιαφέροντος...

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση:

Πραγματικά, προκαλεί απορία η αντίδραση μερίδας ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών στην προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο Υγείας να προσελκύσει γιατρούς και ειδικότερα νέους επιστήμονες για τη στελέχωση των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).

Πρόκειται για θέσεις εργασίας που προσφέρουν «καθαρές» απολαβές που ξεπερνούν τα 1600€ , με καθεστώς μισθωτής εργασίας, τετραετή απασχόληση και εξασφαλισμένη τη συνέχεια της λειτουργίας των δομών και μετά τη λήξη του 4ετούς προγράμματος.

Προφανώς οι θέσεις στις ΤΟΜΥ προτάσσονται ως καλύτερη ευκαιρία συγκριτικά με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ οι οποίες αντικειμενικά δεν μπορούν να είναι αντίστοιχης αποζημίωσης. Η παρότρυνση κυρίως σε νέους γιατρούς για συμμετοχή στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της δημόσιας ΠΦΥ δεν συνιστά εκφοβισμό των παλιών, αλλά κάλεσμα συμπόρευσης και πρόσκληση επιστροφής τους επιστήμονες που μετανάστευσαν στο εξωτερικό.

Όσον αφορά τις διαρροές που γίνονται στον Τύπο για δήθεν μηδαμινό ενδιαφέρον των γιατρών να στελεχώσουν τις ΤΟΜΥ, η απάντηση θα έρθει την ερχόμενη Παρασκευή που «κλείνει» η προκήρυξη. Κατανοούμε τους ευσεβείς πόθους κάποιων για «Βατερλώ» της μεταρρύθμισης, τους διαβεβαιώνουμε, όμως, ότι θα διαψευστούν τον επόμενο μήνα με το άνοιγμα των πρώτων νέων δομών ΠΦΥ.