Υπόθεση Φλώρου: Στον Εισαγγελέα Διαφθοράς δύο γιατροί και πολιτικές αντιπαραθέσεις

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Ανδρέας Ξανθός ξεκαθάρισε ότι η έρευνα στο δημόσιο σύστημα Υγείας για την υπόθεση Φλώρου θα είναι ενδελεχής. Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση για την ιατρική γνωμάτευση που αφορούσε άλλον ασθενή, είπε: "Νομίζω ότι τα αντανακλαστικά του συστήματος δούλεψαν πολύ καλά μόλις υπήρξε αυτή η εξέλιξη. Ο κ. Φλώρος είναι ξανά στη φυλακή και θα γίνει σοβαρή διερεύνηση του πως ακριβώς στήθηκε η πλαστή γνωμοδότηση". Εν τω μεταξύ χθες το βράδυ, κατέθεσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς ο γιατρός που κατηγορήθηκε για την ιατρική γνωμάτευση με την οποία αποφυλακίστηκε αρχικά ο υπόδικος.

Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι έχει δοθεί εντολή στις διοικήσεις του ΓΝΑ Ευαγγελισμός και άλλων φορέων του ΕΣΥ που ενδέχεται να έχουν εμπλακεί στην υπόθεση Φλώρου ώστε να διεξάγουν έρευνα.

Όπως τόνισε ο κ. Ξανθός, θα διεξαχθεί πειθαρχικός έλεγχος και από το υπουργείο Υγείας και από το υπουργείο Εργασίας που έχει την ευθύνη της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ):

Και συμπλήρωσε: «Δεν είναι δυνατόν κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική τους θέση, να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση χωρίς να το δικαιούνται».

Καταθέσεις γιατρών για την υπόθεση

Ο συγκεκριμένος γιατρός είχε αρχικά μεταβεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς αυτοβούλως, πλην όμως απέκτησε την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων και με αυτήν έδωσε τελικά κατάθεση.

Λίγο αργότερα, κατέθεσε και ο διευθυντής της Α΄ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του ΓΝΑ Ευαγγελισμός, Σπύρος Ζακυνθινός που υπέδειξε τον προηγούμενο γιατρό ότι πλαστογράφησε την ιατρική βεβαίωση για την υπνική άπνοια, η οποία και είχε κατατεθεί στον φάκελο του Αριστείδη Φλώρου.

«Όλοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση» είχε δηλώσει για την πλαστογράφηση των γνωματεύσεων που οδήγησαν στην αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου ο κ. Ζακυνθινός μιλώντας στα «Νέα» και συμπλήρωσε: «Το παραδέχτηκε άλλωστε κατ΄ ιδίαν. Επρόκειτο για γιατρό, ο οποίος κατά το παρελθόν απασχολούνταν ως υπότροφος στον Ευαγγελισμό και έπειτα ως συνεργάτης στην κλινική μας. Είναι πολλά χρόνια μαζί μας και αυτό είναι το πιο λυπηρό».

Π0λιτικές αντιπαραθέσεις

Με ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου τόνισε χθες:

«Επειδή η ΝΔ και ο πρόεδρός της από χθες δυσκολεύονται να απαντήσουν για τις σχέσεις του ανιψιού και συμβούλου του κ. Μητσοτάκη με τον Αριστείδη Φλώρο και το δίκτυο offshore που έστησε, μέσω του οποίου καταληστέφθηκε το ελληνικό Δημόσιο, θα τον βοηθήσουμε με συγκεκριμένα ερωτήματα».

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε μέσω του γραφείου τύπου της ΝΔ:

«Στην υπόθεση της Εnerga η αλήθεια είναι μία: Ο Αριστείδης Φλώρος διώχθηκε, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας με τη συνδρομή και του στενού συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ κ. Γρηγόρη Δημητριάδη. Αποφυλακίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως αποφυλακίστηκαν και εκατοντάδες άλλοι κακοποιοί και εγκληματίες που κυκλοφορούν σήμερα ανάμεσά μας.

Κατανοούμε την προσπάθεια του Μαξίμου να αποκρύψει αυτήν την αλήθεια μεθοδεύοντας άλλο ένα δημοσίευμα του επαγγελματία λασπολόγου Κώστα Βαξεβάνη. Δεν πείθουν, ωστόσο, κανέναν. Οι συκοφάντες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και ο κ. Τσίπρας στις κάλπες».