Υποφέρουν οι κάτοικοι των μικρών νησιών – Οπλίτης ανειδίκευτος γιατρός στους Λειψούς

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την ώρα που οι γιατροί ετοιμάζονται αύριο για δυναμικές εκδηλώσεις κατά του ασφαλιστικού- φορολογικού αλλά και των τεράστιων προβλημάτων του ΕΣΥ, κάποιοι λένε "ευχαριστώ" επειδή ο Στρατός και όχι το υπουργείο Υγείας έστειλε έναν γιατρό στο νησί τους. Ο λόγος για τους κατοίκους των ακριτικών Λειψών.

Με οπλίτη γιατρό στελεχώθηκε το περιφερειακό ιατρείο Λειψών κάτι που για τους κατοίκους δίνει μια σχετική ανακούφιση. Από ολότελα, καλός είναι και ένας ανειδίκευτος που κάνει την θητεία του! Μάλιστα για την εξέλιξη αυτή, ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον αναπληρωτή υπουργό ‘Αμυνας, Δ. Βίτσα και γενικά τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων ‘Αμυνας και Υγείας.

«Οφείλουμε να συγχαρούμε και τα δύο υπουργεία για τον ρεαλισμό που επέδειξαν και ο οποίος έφερε αυτό το θετικότατο αποτέλεσμα, σε μια περίοδο που το πρόβλημα έμοιαζε άλυτο» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος Λειψών, επισημαίνοντας ότι «η νησιωτικότητα απαιτεί ειδικές πολιτικές και ότι όταν αυτές εφαρμόζονται τότε και μόνον τότε λύνονται τα προβλήματα και προκύπτουν αποτελέσματα».

Πάντως αύριο άλλα θα …πουν οι γιατροί στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και σίγουρα δεν θα περιλαμβάνουν «ευχαριστώ»!

Οι γιατροί δεν αντέχουν άλλες υποσχέσεις για στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και περαιτέρω εξαθλίωση σε οικονομικό επίπεδο καθώς με το νέο ασφαλιστικό- φορολογικό πλήττονται εκ νέου για πολλοστή φορά.

ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, ΠΙΣ, ΙΣΑ και πολλοί άλλοι επιμέρους σύλλογοι από ολόκληρη την χώρα έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην αυριανή πανιατρική απεργία που αναμένεται να παραλύσει όλο το ΕΣΥ. Οι δομές θα λειτουργήσουν μόνο με προσωπικό ασφαλείας για έκτακτα περιστατικά ενώ αν έχετε ραντεβού, καλύτερα να τηλεφωνήσετε πριν ξεκινήσετε να πάτε…