Ξινό αλλά θαυματουργό το κράνμπερι.Τι έδειξε έρευνα

  • Iatropedia
Βάλτε στη ζωή αλλά και στο ποτήρι σας χυμό κράνμπερι. Μπορεί τα μικροσκοπικά αυτά κόκκινα σποράκια να έχουν ξινή γεύση αλλά προλαμβάνουν την εμφάνιση ουρολοιμώξεων αποτελούν ασπίδα προστασίας στην εμφάνιση καρδιακών προβλημάτων, χαρίζουν λαμπερό χαμόγελο και καταπραΰνουν το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα από τους ερεθισμούς της πάνας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας της Αμερικής μία στις πέντε γυναίκες σε κάποια φάση της ζωής της θα ταλαιπωρηθεί σίγουρα από ουρολοίμωξη.

Όπως απέδειξε μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard σε ηλικιωμένες γυναίκες που έπιναν 1-2 ποτήρια χυμό κράνμπερι σε καθημερινή βάση για ένα εξάμηνο ότι ο αριθμός των βακτηριδίων στην ουροδόχο κύστη τους περιορίστηκε και επιπλέον είχαν σχεδόν 60% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν λοιμώξεις

Επίσης, οι γυναίκες που είχαν ουρολοίμωξη και έπιναν χυμό είχαν 75% περισσότερες πιθανότητες να ιαθούν γρηγορότερα σε σχέση με αυτές που δεν έπιναν. Άλλες εργαστηριακές έρευνες έδειξαν ότι το φυτό αυτό έχει την ικανότητα να μειώνει σημαντικά την υποτροπή των ουρολοιμώξεων σε κορίτσια προεφηβικής ηλικίας.

Χάρη σε αυτές τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, το φρούτο αποδεικνύεται ευεργετικό και για τις καρδιαγγειακές παθήσεις , αφού συμβάλλει στην μείωση της κακής χοληστερίνης προσλαμβάνοντας τα εμφράγμτα.

Χαρίζει λαμπερό χαμόγελο

Έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Journal of the Canadian Dental Associati διαπίστωσε ότι τα κράνμπερι μπορούν να κρατάνε τα βλαβερά βακτήρια μακριά από τα κύτταρα που συγκεντρώνονται στα ούλα και να τα εμποδίζουν να παράγουν οξέα που φθείρουν το σμάλτο των δοντιών .

Παράλληλα μειώνουν τη φλεγμονή που προκαλείται από τα βακτήρια που ευθύνονται για την περιοδοντίτιδα

Παράλληλα , ορισμένα ταλκ για μωρά περιέχουν ουσίες από κράνμπερι για να προστατεύουν το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα απέναντι στους ερεθισμούς της πάνας.

Έτσι ενώ το Κράνμπερι μπορεί να καταναλωθεί σαν χυμός, πολλοί δεν ανέχονται την ξινή γεύση του, με αποτέλεσμα να προσθέτουν σημαντική ποσότητα ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ουσιών πράγμα το οποίο θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Για το λόγο αυτό, αρκετοί είναι αυτοί που προτιμούν να το λαμβάνουν ως συμπλήρωμα διατροφής: σε κάψουλες, μασώμενα δισκία ή και πόσιμα σκευάσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έξι λόγοι για να κάνετε τάντρα σεξ.Τι έδειξαν έρευνες.

Hair kat στο μπικίνι. Ποιοι κίνδυνοι παραμονεύουν

Χωρίς σπέρμα γεννιέται παιδί;Τι είναι η αζωοσπερμία

Ένα δυο ποτηράκια την οστεοπόρωση την κάνουν πέρα