Ξέμειναν και από υλικά οι μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ!

  • Iatropedia
Το φιλόδοξο σχέδιο ενοποίησης όλων των μονάδων υγείας της χώρας και η ενσωμάτωσή τους στον ενιαίο φορέα τον ΕΟΠΥΥ, φαίνεται ότι είχε πήλινα πόδια καθώς καθημερινά οι παρεχόμενες υπηρεσίες φθίνουν ενώ ασθενείς και προσωπικό χτυπούν «κόκκινο». Τι προβλήματα παρουσιάζουν οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ

Καταρρέουν μέρα με την ημέρα οι μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) καθώς τα περιορισμένα κονδύλια και το λιγοστό προσωπικό δημιουργούν σοβαρές δυσλειτουργίες.

Όπως καταγγέλλουν οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ πλέον οι μονάδες δεν έχουν ούτε υλικά και αντιδραστήρια για να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις στους ασθενείς.

Τα ταμεία των μονάδων είναι άδεια καθώς οι οφειλές των Ταμείων πριν την ένταξη στον

ΕΟΠΥΥ (κυρίως του ΟΠΑΔ) αγγίζουν τα 2,5 δις ευρώ. Ταυτόχρονα δεν εισπράττονται άμεσα και έγκαιρα οι εισφορές των Ταμείων εξαιτίας της αυξημένης ανεργίας και της μη καταβολής των εισφορών.

Όπως λένε χαρακτηριστικά οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ: «Οι υποδομές έχουν λειτουργικά προβλήματα, ενώ παράλληλα υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού.Τα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ καρκινοβατούν λόγω βλαβών στα μηχανήματα και έλλειψη αναλώσιμων υλικών και αντιδραστηρίων. Επίσης οι μηχανογραφικές εφαρμογές υπολειτουργούν».

Οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ θεωρούν ότι οι κινήσεις υποχρηματοδότησης και εγκατάλειψης των μονάδων υγείας δεν είναι τυχαία υπόθεση. «Τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες συντονισμένων προσπαθειών αποδιοργάνωσης των Μονάδων Υγείας» λένε οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

αλλάζουν και πάλι τα τηλέφωνα του ΕΟΠΥΥ. ποιες θα είναι οι χρεώσεις

σε απόγνωση οι ασθενείς με ανοσοανεπάρκειες

αλλάζει ο τρόπος χορήγησης αναλώσιμων στους διαβητικούς

με λουκέτο απειλούνται 4500 διαγνωστικά εργαστήρια από το κούρεμα