Ξεκινούν προσλήψεις επικουρικού και μόνιμου προσωπικού σε ΕΣΥ και ΠΕΔΥ

  • Iatropedia
Η κατανομή 906 θέσεων μόνιμου και επικουρικού προσωπικού, ανακοινώθηκε που εντάσσονται στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης,με τελικό στόχο τις 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι θέσεις κατανεμήθηκαν ως εξής: 706 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και 200 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων, με προτεραιότητα στις παραϊατρικές ειδικότητες.

Την ίδια ώρα, προχωράει η διαδικασία ολοκλήρωσης των διορισμών μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ από κρίσεις προηγούμενων ετών που εκκρεμούσαν… ενώ αναμένεται να προκηρυχθούν και οι πρώτες θέσεις μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ για νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Για την άμεση και ταχύτερη κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό, το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την πρόσληψη περίπου 800 επικουρικών γιατρών για τα νοσοκομεία και 620 για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Η διαδικασία αυτών των προσλήψεων θα γίνει βάσει της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης του ν.4325/2015 και ύστερα από την έκδοση Υπουργικής Απόφασης που θα ορίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής του.

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα”, έχουν αποσταλεί από το υπουργείο Υγείας, προς προκήρυξη 2.983 θέσεις από τις οποίες οι 1.541 αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό.

Αναζητήστε τις θέσεις στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/3244-prokhryksh-kai-katanomh-thesewn-iatrikoy-kai-paraiatrikoy-proswpikoy-19-maioy-2015?dl=1