Ξεκίνησε το Πρόγραμμα «We Care» για την παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων

  • Iatropedia
Το πρόγραμμα «We care» για παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, και του Ιδρύματός της, ξεκίνησε σήμερα από το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, όπου φιλοξενούνται 350 προσφυγόπουλα ηλικίας από 1 έως 16 χρονών.

Tο πρόγραμμα εφαρμόζεται με την πολύτιμη συμβολή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ύστερα από την πρόσφατη συνάντηση της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί σήμερα λόγω της Ιεράς Συνόδου και εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κύριο Κωνσταντίνο Δήμτσα. Το πρόγραμμα στηρίζεται από την «Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας» (ΚΕΔΕ) και τον Πρόεδρό της κύριο Γιώργο Πατούλη, το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και τον Διοικητή του κύριο Εμμανουήλ Παπασάββα, καθώς και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Στην σημερινή αποστολή συμμετείχαν η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κύριος Γιώργος Πατούλης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, ο Αγγελιοφόρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» Σάκης Ρουβάς, γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» οι οποίοι εθελοντικά συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όπως και εθελόντριες από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Κατά τη διάρκεια της αποστολής του Προγράμματος «We care» στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου σήμερα πραγματοποιήθηκαν 110 εμβολιασμοί και δόθηκε ιατρική βοήθεια σε 190 παιδιά προσφύγων, ενώ σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκαν είδη πρώτης ανάγκης και δώρα από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Ανάμεσα στα είδη που μοιράστηκαν ήταν και προϊόντα εταιρειών οι οποίες τα προσέφεραν εθελοντικά για να βοηθήσουν στην προσπάθεια. Οι εταιρείες αυτές είναι: Νestle Hellas A.E., General Mills Hellas Α.Ε., Αρτοβιομηχανία ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΑΕ, Ε. Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., Βag & Bag A.E.

Το Πρόγραμμα «We care» αφορά βρέφη, παιδιά και εφήβους ως 16 ετών, στα οποία παρέχεται δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικός έλεγχος και εμβολιασμός. Μετά από την εξέταση, δόθηκε σε κάθε παιδί ένα ειδικό βιβλιάριο υγείας με το οποίο σε περίπτωση ανάγκης για νοσηλεία, θα μπορεί να διακομίζεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Όλες οι περιπτώσεις καταγράφονται και γίνεται η σχετική ενημέρωση προς τους αρμόδιους φορείς.

Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με προτεραιότητα στις περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, και πάντα σε συνεννόηση με τους αντίστοιχους Δήμους.

Το Πρόγραμμα «We care» σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί από την UNESCΟ ως πρότυπο πρόγραμμα συνεργασίας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με Δήμους για επείγουσα βοήθεια σε πρόσφυγες, και να προωθηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.