Ξεκινάει η απογραφή όλων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Ανακοινώσεις Άδωνι

  • Iatropedia
Ξεκινάει η απογραφή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο αύξησης του εισιτηρίου πρόσβασης στο Δημόσια Νοσοκομεία από τα 5 στα 25 ευρώ.

Ωστόσο όπως διευκρίνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης το μείζον αυτό θέμα θα συζητηθεί εκ νέου με την τρόικα που θα έρθει πάλι το Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για εφαρμογή παλαιότερου νόμου, η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να αποδώσει ετησίως στο σύστημα 115 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό ανέφερε – μεταξύ άλλων – την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, ο οποίος εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορούν να εισπραχθεί το συγκεκριμένο ποσό.

'Με δεδομένο ότι η ετήσια δαπάνη για το 2013 εμφανίζεται μειωμένη κατά 80 εκατομμύρια, θα διαπραγματευτούμε με την τρόικα την εφαρμογή του μέτρου ή την αναπροσαρμογή του ποσού'.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, καταβάλλεται προσπάθεια να προστατευτούν κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε εκ νέου

διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας από το ΕΣΥ.

Αναμένεται μέχρι 16 Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κινητικότητας στα οκτώ νοσοκομεία που εφαρμόζεται.

Ο αρμόδιος υπουργός προανήγγειλε αυστηρές κυρώσεις στους γιατρούς που βρέθηκαν να συνταγογραφούν φάρμακα και εξετάσεις με την σέσουλα.Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης εξήγγειλε, ότι θα ελεγχθεί το πόθεν έσχες και των γιατρών που συνταγογραφούν για τον ΕΟΠΥΥ.

Βλέπουμε επί σειρά μηνών γιατρούς να εκτελούν όλες τις συνταγές σε ένα φαρμακείο, να γράφουν κατά 75% φάρμακα μιας εταιρείας και να βρίσκονται δύο και τρεις φορές πάνω από το μέσο όρο των γιατρών ίδιας ειδικότητας, είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης,, οι γιατροί που σημειώνουν ρεκόρ συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων, θα απομονώνονται από τους ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ και τα ονόματα θα αποστέλλονται στις αρμόδιες οικονομικές αρχές, για περαιτέρω έλεγχο των εισοδημάτων τους.

διοικητές

Στο μικροσκόπιο του υπουργείου οικονομικών μπαίνει το πόθεν έχες των διοικητών των νοσοκομείων από το 2000 έως και σήμερα .

Αναφερόμενος στους διοικητές ο υπουργός υγείας ανακοίνωσε ότι όσοι διοικητές έκαναν σωστά την δουλεία τους και έχουν πετύχει τους στόχους δεν υπάρχει λόγος να αντικατασταθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε λήγουν οι προθεσμίες για την κινητικότητα των εργαζομένων στο ΕΣΥ.Όλο το χρονοδιάγραμμα

Φάρμακα με την χούφτα και εξετάσεις με την σέσουλα στον ΕΟΠΥΥ

Στήνονται οι πυλώνες της πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας.