Ξεκινάει 2ο κύμα της κινητικότητας στα νοσοκομεία! Ποιοι κινδυνεύουν

  • Iatropedia
Παράλληλα με τον ΕΟΠΥΥ κινητικότητα θα υπάρξει και στα νοσοκομεία της περιφέρειας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το κύμα των μετακινήσεων ξεκινά άμεσα

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αλλαγές στην εργασία τους θα αναγκαστούν σύντομα να ζήσουν και άλλοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία καθώς ξεκινά άμεσα το δεύτερο κύμα της κινητικότητας. Ένα κύμα το οποίο όπως φαίνεται θα γίνει ταυτόχρονα με αυτό του ΕΟΠΥΥ ώστε να στελεχωθούν παράλληλα τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία και να καλυφτούν τα κενά.

Ήδη οι υγειονομικές περιφέρειες στέλνουν έγγραφα στους διοικητές των νοσοκομείων για να καταγράψουν τα στοιχεία συγκεκριμένων ειδικοτήτων και να αποστείλουν τα ονόματα και τα στοιχεία του προσωπικού.

Όμως το ύποπτο της υπόθεσης είναι ότι ζητούνται στοιχεία για συγκεκριμένα τμήματα γεγονός που αυξάνει τις ανησυχίες των εργαζομένων ότι κάποιες θέσεις θα καταργηθούν.

Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις των οδηγών των ασθενοφόρων των νοσοκομείων καθώς και όσων εργάζονται στη φρούρηση και τη σίτιση.

Πάντως οι μετακινήσεις αναμένονται λόγω των αλλαγών στον ΕΟΠΥΥ, στις αρχές του νέου χρόνου οπότε και τοποθετείται και η κινητικότητα στα ψυχιατρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε ξεκινά η κινητικότητα των 8500 του ΕΟΠΥΥ! Όλη η διαδικασία

Σαμάρας: Επανιδρύουμε το ΕΣΥ 30 χρόνια μετά! Τι είπε για νοσοκομεία και γιατρούς

Στα δύο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για την απεργία! Τι θα αποφασίσουν σε γενική συνέλευση

Αυξάνονται οι ιδιώτες γιατροί στον ΕΟΠΥΥ! Τροπολογίες Άδωνι