Ξεφουσκώστε… τρώγοντας

  • Iatropedia
Το φούσκωμα στην κοιλιά είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες. Υπάρχουν όμως ορισμένες τροφές οι οποίες μπορεί να σας ξεφουσκώσουν αν τις εντάξετε στο πιάτο σας Δείτε ποιες είναι αυτές

Σέλινο

Εκτός από το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, έχει διουρητική δράση και έτσι είναι σύμμαχος σας στο αδυνάτισμα

Χυμός πορτοκαλιού

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο στο American Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι όσοι πίνουν ένα ποτήρι φρέσκο χυμό μπορεί να απαλλαγούν από τα πολλά κιλά αφού νιώθουν πιο εύκολα χορτάτοι.

Φρούτα

Τα μούρα, τα σταφύλια, τα ακτινίδια και τα κεράσια συμβάλλουν στο ξεφούσκωμα της κοιλιάς !

Μπαχαρικά

Μελέτη στο The Journal of Nutrition, έδειξε ότι βάζουν μπαχαρικά στη διατροφή τους καταφέρνουν και χάνουν περισσότερο κοιλιακό λίπος.

Σούπερ ροφήματα

Υπάρχουν οριεμένα σούπερ ροφλήματα τα οποάι μοπρεί να σας ξεφουσκώσουν . Καλό έιναι να πίνετε νερό καρύδας αλλά και πράσινο τσάι τα οποία καταπραΰνουν τις φλεγμονές και ξεφουσκώνουν το στομάχι.

Τι να μην τρώτε

Για να αποφύγετε το φούσκωμα και το πρήξιμο στην κοιλιά καλό είναι να μην καταναλώνετε όσπρια αλλά και πράσινα φυλλώδη λαχανικά τα οποία μπορεί να σας επιδεινώσουν το πρόβλημα αυτό.

Στο πλαίσιο αυτό οι ειδικοί συνιστούν στους πάσχοντες να αποφεύγουν να βάζουν πολύ αλάτι στα φαγητό αφού έτσι αυξάνουν τον κίνδυνο κατακράτησης των υγρών.