Ξανά σε λειτουργία ο αξονικός στον Ευαγγελισμό! Διαβεβαιώσεις Άδωνι

  • Iatropedia
Ο Ευαγγελισμός η υποτιθέμενη Ναυαρχίδα του ΕΣΥ έμεινε και χωρίς αξονικό. Για σκόπιμη προώθηση των εξετάσεων στον ιδιωτικό τομέα κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι.

Με χαλασμένο αξονικό είναι πλέον ο Ευαγγελισμός το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας. Σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων, το νοσηλευτικό ίδρυμα διαθέτει δύο αξονικούς τομογράφους – έναν πεπαλαιωμένο που εδώ και καιρό δεν λειτουργεί και θέλει αντικατάσταση και έναν πιο σύγχρονο 16 τομών, που από την περασμένη Παρασκευή σταμάτησε να λειτουργεί.

Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι σήμερα θα έχει επιδιορθωθεί ο αξονικός τομογράφος στον Ευαγγελισμό που χάλασε την Παρασκευή, έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Παραγγέλθηκε η πλακέτα από το εξωτερικό και ως εκ τούτου θα έχει παραδοθεί στον Ευαγγελισμό μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσε να έχει γίνει κάτι γρηγορότερο, έγινε το γρηγορότερο που μπορούσε να γίνει» είπε ο υπουργός, ενώ τόνισε ότι ο δεύτερος αξονικός τομογράφος θα είναι στο νοσοκομείο σε ένα μήνα.

αφάνταστη ταλαιπωρία

Με μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς και το προσωπικό και κίνδυνο για τους ασθενείς στη γενική εφημερία της Παρασκευής, οι αξονικές έγιναν στο Νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων Ηλίας Σιώρας αλλά και η πενταμελής επιτροπή των νοσοκομειακών γιατρών (ΕΙΝΑΠ):

Από τα παραπάνω προκύπτουν οι εξής κραυγαλέες ελλείψεις:

1. Πού είναι ο αξονικός που μέσω κονδυλίων ΕΣΠΑ θα ερχόταν εδώ και μήνες στα επείγοντα;

2. Γιατί προγραμματίζουν να λειτουργήσουν ιδιωτικό αξονικό μέσα στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ και με βάση την εμπειρία του παλιού αξονικού που ανήκε πάλι σε ιδιώτη θα χρεώνεται το ασφαλιστικό ταμείο για να θησαυρίζει ο προμηθευτής;

3. Στα τόσα χρόνια με τον ένα αξονικό να δουλεύει, υπολόγισε το υπουργείο Υγείας πόσες αξονικές έγιναν στον ιδιωτικό τομέα, επειδή δεν τις προλαβαίνει ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ;

4. Το υπουργείο Υγείας καυχάται ότι η κατάσταση παντού –και στον Ευαγγελισμό– βελτιώνεται. Αν υπάρχει στοιχειώδης ευθιξία μπορεί κάποια απάντηση να δοθεί για την κατάσταση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας;

5. Όταν οι «περιβόητοι» Επιθεωρητές Υγείας έκαναν αιφνιδιαστική επίσκεψη στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, μήπως αλήθεια κατέγραψαν έστω και την παραμικρή έλλειψη σε εξοπλισμό και προσωπικό; Ή μήπως ευαισθητοποιήθηκαν για την ταλαιπωρία των αρρώστων;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σαρώνουν την ελληνική Υγεία οι Τούρκοι! Αγοράζουν νοσοκομεία, πλωτά ιατρεία, ζητούν γιατρούς

ΕΟΠΥΥ: Μόνο με ρευστό από σήμερα νοσηλεία στον ιδιωτικό τομέα!

Έρχεται κινητικότητα παντού σε έναν μήνα στην Υγεία! Στο στόχαστρο 11.000 εργαζόμενοι

Και αυτήν την εβδομάδα χωρίς δωρεάν φυσικοθεραπείες οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ!