Βόμβα στον χώρο της ιδιωτικής Υγείας: Εξαγοράστηκε το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ
Ο διεθνής διαχειριστής κεφαλαίων "CVC Capital Partners", όπως έγινε αιφνιδίως γνωστό σήμερα, συμφώνησε με την Marfin Inv. Group για την εξαγορά του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ έναντι 281 εκατ. ευρώ! Η συμφωνία θα επικυρωθεί πάβτως στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Iatropedia το επενδυτικό fund CVC Capital Partners, μετά την εξαγορά του νοσοκομείου Metropolitan στις αρχές του Απριλίου και αργότερα της Γενικής Κλινικής IASO General, προχώρησε και σε συμφωνία εξαγοράς του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, που ανήκει στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ. Τα μαιευτήρια ΜΗΤΕΡΑ και ΛΗΤΩ παραμένουν στον όμιλο ΥΓΕΙΑ.

Αλλάζουν οι ισορροπίες

Μετά την εξαγορά αυτή, το τοπίο στην ιδιωτική υγεία στην Ελλάδα αποκτά εντελώς διαφορετικές ισορροπίες καθώς το αντίπαλον δέος, πια, αποτελεί ουσιαστικά ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών με θεραπευτήρια στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τα Βαλκάνια που κατέχει κι ένα 5,5% του ΥΓΕΙΑ. Και σε επίπεδο μαιευτηρίων- γενικών κλινικών παραμένουν κραταιά τα μαιευτήρια ΜΗΤΕΡΑ και ΛΗΤΩ, ενώ ανεξάρτητες εταιρείες παραμένουν τα μαιευτήρια ΙΑΣΩ -μαιευτήριο και ΡΕΑ – μαιευτήριο.

Η CVC, που ιδρύθηκε το 1981 και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως, έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 300 επενδύσεις. Διαχειρίζεται πάγια άνω των 52 δισ. δολαρίων, ενώ διαθέτει ένα δίκτυο 24 γραφείων σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Στην Ελλάδα και μέσω της Hellenic Healthcare έχει ήδη εξαγοράσει το Ιασώ General και το νοσοκομείο Metropolitan.

Τον περασμένο Νοέμβριο, υποβολή δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του 30% του Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου «Υγεία» είχε κάνει η «Γ. Αποστολόπουλος Εταιρία Συμμετοχών Α.Ε.». Όπως επισημαίνεται στην τότε ανακοίνωση του Ομίλου Αποστολόπουλου «η Γ. Αποστολόπουλος Εταιρία Συμμετοχών ΑΕ, μια εταιρία αμιγώς ελληνική, υπέβαλε σήμερα προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση ποσοστού 30% της εισηγμένης εταιρίας ΔΘΚΑ Υγεία ΑΕ, ποσοστό που αντιστοιχεί περίπου στην ελεύθερη διασπορά των μετοχών της». Η πρόταση αυτή ωστόσο δεν προχώρησε και σήμερα το τοπίο αλλάζει δραματικά…

Θα ακολουθήσει σύντομα εκτενής ανακοίνωση των εταιρειών.