«Βόμβα» στα ψυχιατρικά νοσοκομεία με τις νέες εφημερίες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως αναφέρουν σε ενημέρωσή τους στην ΠΟΕΔΗΝ, το υπουργείου Υγείας με έγγραφό του από 1/10/2017 προσθέτει επιπλέον εφημερίες, τροποποιώντας τις ημέρες και τον αριθμό των υπαρχουσών εφημεριών, με το μεταβατικό στάδιο να λήγει στις 31/1/2018, προβλέποντας το Νοσοκομείο να τεθεί σε καθημερινή 24ωρη εφημερία από την 1η Φεβρουαρίου και μετά.

Έως τώρα το Νοσοκομείο εφημερεύει 2 φορές την εβδομάδα (Δευτέρα- Πέμπτη), εισάγοντας κατά μέσο όρο 70 ασθενείς με εισαγγελική παραγγελία- εντολή εκ των οποίων το 50%, λόγω έλλειψης κενών κλινών νοσηλεύονται στα χρόνια τμήματα, στο γηροψυχιατρικό, σε κλίνες ασθενών με θεραπευτική άδεια ή σε κλίνες ασθενών που έχουν φύγει από το Νοσοκομείο χωρίς έγκριση του θεράποντα ιατρού .

Μετά από κάθε εφημερία στα τμήματα οξέων περιστατικών υπάρχει πλειάδα κλινοστατισμένων ασθενών οι οποίοι έχουν εισαχθεί με εισαγγελική παραγγελία.

Οι οργανικές θέσεις του προσωπικού αν και είναι 1.400, στο Νοσοκομείο υπηρετούν 400 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων και τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις.

Ενώ είναι γνωστά στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας η υποχρηματοδότηση, η τραγική υποστελέχωση, η έλλειψη κλινών, η μη λειτουργία των εργαστηρίων αργίες και Σαββατοκύριακα, η αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών υγείας, αγνόησε όλα τα παραπάνω και προχώρησε στην τροποποίηση των εφημεριών καθιστώντας τη λειτουργία του Νοσοκομείου μη ασφαλή για τους χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να παρακολουθούν αμέτοχοι τις ακροβασίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας

ΚΑΙ

Θέλοντας να προστατέψουν το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη στην πρόσβαση σε δημόσια, δωρεάν, ασφαλή και ποιοτική νοσηλεία οι εργαζόμενοι προχωρούν την Τρίτη 3/10/2017 σε στάση εργασίας 7.00-11.00π.μ και συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου.