«Βοήθεια» αναφωνεί ο διευθυντής από το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

  • Iatropedia
Κι αν τα νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων αντιμετωπίζουν πια ανυπέρβλητα προβλήματα υποστελέχωσης και ελλείψεων, τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας απλά καταρρέουν... Τελευταίο παράδειγμα αυτό της Σκοπέλου!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στο έγγραφό του προς την αρμόδια 5η ΥΠΕ, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, Γιώργος Τριανταφύλλου, παρουσιάζει την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν… Το ακτινολογικό εργαστήριο είναι έτοιμο να κλείσει καθώς δεν διαθέτει πια τα κατάλληλα υλικά .

«Τα βενζινάδικα δεν μας βάζουν βενζίνη εάν δεν είναι μετρητής για το ασθενοφόρο (μέχρι το 2014 πληρώναμε από το χρηματικό ένταλμα των 4.000 ευρώ που μας έδινε το Γ.Ν. Βόλου), όλο το 2015 στο ασθενοφόρο βάζουν βενζίνη οι κάτοικοι του νησιού»… προσθέτει!

Και όχι μόνο αυτό αλλά προσθέτει: «Αναγκαζόμαστε να ζητιανεύουμε από συμπολίτες μας να μας αγοράσουν είδη καθαριότητας μιας και έχουμε πάνω από τέσσερις μήνες να λάβουμε πράγματα (θα αρρωστήσουμε στο τέλος όλοι μας)… Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα ιδιώτης προσέφερε καθαριστικά χώρου στο Κέντρο Υγείας.

Η επιστολή του με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Βοήθεια» ο κ. τριανταφύλλου σημειώνει ότι το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, που εξυπηρετεί και την Αλόννησο, υποδέχεται την τουριστική περίοδο με μόνο ένα μόνιμο γιατρό και έναν αγροτικό.