Βγήκε η προκήρυξη για τους νέους διοικητές των νοσοκομείων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι πρώην έφυγαν και οι νυν...αγνοούνται καθώς η προκήρυξη για την πλήρωση των κενών θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία βγήκε μόλις πριν από μερικές ώρες. Σαν δώρο του Άη Βασίλη στους απανταχού άνεργους τεχνοκράτες που ψάχνουν μια θέση στον ήλιο!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η προκήρυξη για τους νέους διοικητές έρχεται λίγα 24ωρα πριν από την εκπνοή του 2015 να επιβεβαιώσει ότι το «καλό πράγμα, αρκεί να γίνει» με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αρκεί να παρακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα την πορεία της διαδικασίας και να διαπιστώσουμε ότι μαζί με τα τυπικά προσόντα, δεν συνεκτιμάται και η καλή…έξωθεν μαρτυρία από τις τοπικές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, οι ενδιαφερόμενοι για να κάνουν αίτηση πρέπει να ελέγξουν αν έχουν τα παρακάτω τυπικά προσόντα:

– Απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος είναι Πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχο ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο του εξωτερικού.
– Προσόντα τα οποία θα συνεκτιμηθούν από την Επιτροπή για την επιλογή του υποψηφίου είναι τα εξής:
1. Διδακτορικός τίτλος σπουδών συναφής με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά.
2. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σχετικός με τη διοίκηση, οικονομικά και πληροφορική μονάδων υγείας ή άλλος συναφής τίτλος σπουδών στη διοίκηση και τα οικονομικά.
3. Τίτλοι σπουδών στο εξωτερικό σε συναφές αντικείμενο με τη διοίκηση νοσοκομείων ή επαγγελματικό έργο σε υπηρεσίες υγείας σε Χώρες του εξωτερικού.
4. Εκπαιδευτικό έργο που αναγνωρίζεται σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ σχετικό με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά ή διεθνείς δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα περιοδικά για τις υπηρεσίες υγείας.
5. Τουλάχιστον καλή γνώση της Αγγλικής ή άλλης επίσημης γλώσσας της ΕΕ που αποδεικνύεται από σπουδές σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, ή σχετικό πιστοποιητικό επάρκειας τουλάχιστον επιπέδου Β2.
6. Προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα επί 5ετία τουλάχιστον, ή σχέση με τους Οργανισμούς Υγείας ως επαγγελματίας για μια 10ετία τουλάχιστον.
7. Eπαγγελματική διαδρομή, όπως προκύπτει από θέσεις που υπηρέτησαν οι υποψήφιοι, καθώς και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώρισή τους.
8. Τυχόν συστατικές επιστολές από προηγούμενους εργοδότες.
9. Προσωπικότητα και εκτίμηση δεξιοτήτων των υποψηφίων που απαιτούνται για τη θέση και η οποία θα προκύψει από την προφορική συνέντευξη και τη δοκιμασία αυτοαξιολόγησης.
10. Κοινωνικό έργο το οποίο αποδεικνύεται από τη συμμετοχή των υποψηφίων σε εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας.
11. Ηλικία μέχρι 65 ετών.