Βάλε …βγάλε το ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ! Ρήγμα στην υπηρεσιακή κυβέρνηση

  • Iatropedia
Μείζον πολιτικό θέμα προέκυψε για την υπηρεσιακή κυβέρνηση λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές με αφορμή την απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη να εξαιρέσει τους τραπεζικούς από την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ την ώρα που οι διαδικασίες είχαν ήδη ολοκληρωθεί. Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό αργά το βράδυ της Τρίτης με αποτέλεσμα την απόσυρση της απόφασης Ρουπακιώτη.

Λίγες μόνο ημέρες πριν τη δεύτερη εκλογική διαδικασία, φωτιές άναψε απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη να εξαιρέσει τους τραπεζικούς (ΤΑΥΤΕΚΩ) από τη ένταξη του κλάδου υγείας τους στον ΕΟΠΥΥ τη στιγμή μάλιστα που είχε ενσωματωθεί από την 1η Μαΐου.

Πληροφορίες του iatropedia ότι ο κ.Ρουπακιώτης προέβη σε αυτήν την ενέργεια χωρίς να ενημερώσει το συνάδελφό του και αρμόδιο υπουργό Υγείας Χρήστο Κίττα ούτε τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, επιβεβαιώνονται καθώς αργά το βράδυ της Τρίτης συγκλήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη ΠΙκραμμένο και παρουσία των δύο υπουργών Κίττα και Ρουπακιώτη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του καθώς όχι μόνο δε ρωτήθηκε αλλά βρέθηκε μπροστά στην ήδη ληφθείσα απόφαση του κ.Ρουπακιώτη.

Μετά από παρεμβάσεις του πρωθυπουργού ο κ.Ρουπακιώτης απέσυρε τελικώς αργά το βράδυ την απόφασή του που στηριζόταν σε πρόσφατη τοπολογία Λοβέρδου που έδινε το δικαίωμα αποχώρησης Ταμείων από τον ΕΟΠΥΥ εφόσον διέθεταν οικονομοτεχνική μελέτη που να αποδεικνύει τη βιωσιμότητά τους. Η τροπολογία προβλέπει επίσης μετατροπή του Ταμείου σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) το οποίο όμως δε δικαιούται κρατικής επιχορήγησης.

Δήμητρα Ευθυμιάδου