Β. Οικονόμου: Ερώτηση στη Βουλή για την οφθαλμιατρική κλινική του Ν. Άμφισσας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με ασυντήρητο το λέϊζερ της οφθαλμιατρικής κλινικής είναι επόμενο να κινδυνεύει να κλείσει η οφθαλμιατρική κλινική του νοσοκομείου Άμφισσας. Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ.

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς: Υπουργό Υγείας

Θέμα: Κλείνει η οφθαλμολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας

Κύριε Υπουργέ,

Κατά τη διάρκεια της Περιφερειακής συνδιάσκεψης Υγείας της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα στις 17/5/17, αναδείχτηκαν τα σημαντικά προβλήματα και οι ελλείψεις τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και εξοπλισμό, στην Οφθαλμολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας, τα οποία και οδηγούν, αναπόφευκτα, στην ουσιαστική κατάργηση της κλινικής.

Συγκεκριμένα, στην οφθαλμολογική κλινική, μένει ασυντήρητο το μηχάνημα laser το οποίο κρίνεται απαραίτητο για την ομαλή συνέχιση λειτουργίας της, δημιουργώντας μεγάλες λίστες αναμονής χειρουργικών επεμβάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Διευθυντής της οφθαλμολογικής κλινικής, από 24/2/17, με επιστολή προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου Άμφισσας αλλά και το Υπουργείο Υγείας, καταγγέλλει την ολιγωρία της διοίκησης του Νοσοκομείου να πράξει τα αυτονόητα ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου μηχανήματος φακοθρυψίας, παρωχημένης τεχνολογίας (30ετίας). Από την άλλη, όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, ο μοναδικός ιατρός που εξυπηρετεί τους ασθενείς, δεν επαρκεί για να καλύψει επαρκώς τις καθημερινές ανάγκες της Οφθαλμολογικής κλινικής.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

Τι θα κάνετε προκειμένου να καλύψετε τις ανάγκες της Οφθαλμολογικής κλινικής σε μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό;
Μέχρι πότε δεσμεύεστε να έχετε λύσει το πρόβλημα που προκύπτει έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της κλινικής με την άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών και την μείωση της μεγάλης λίστας αναμονής χειρουργικών επεμβάσεων;

ΟI ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΙΑΣΟΝΑΣ ΦΩΤΗΛΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ