Τζάκια και …Σαχάρα πνίγουν την Αθήνα! Τι να προσέχουν οι ασθενείς

  • Iatropedia
Μία η αιθαλομίχλη, μία τα επικίνδυνα σωματίδια, μία η σκόνη από τη Σαχάρα, πόλη για να μη ζει κανείς φαίνεται ότι είναι πια η Αθήνα. Το υπουργείο υγείας με αφορμή την καταμέτρηση υψηλών ρύπων από το Υπουργείο περιβάλλοντος εξέδωσε επείγουσες συμβουλές για τους ασθενείς. Διαβάστε τι πρέπει να αποφεύγουν οι χρονίως πάσχοντες.

Άκρως επικίνδυνα σωματίδια έχουν συγκεντρωθεί το τελευταίο διάστημα πάνω από τον Αττικό ουρανό από τον καπνό των τζακιών αλλά και από τη σκόνη της Σαχάρας που έφθασε στη χώρα μας. Με αφορμή τις υψηλές τιμές μετρήσεων στην ατμόσφαιρα, όπως καταγράφηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος αλλά και εξαιτίας των ευνοϊκών μετεωρολογικών συνθηκών για συσσώρευση σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, το υπουργείο Υγείας συνιστά:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στο εξωτερικό περιβάλλον, να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους ελεύθερους από πηγές σωματιδίων. Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα καθώς και στα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

η δυστυχία στην ελλάδα είναι και θέμα ρύπανσης

η γρίπη καραδοκεί. μάθετε τα πάντα και μην επαναπαύεστε

μήπως οι μολυσμένες πόλεις μας παχαίνουν;

τι να κάνετε για να ηρεμήσετε από τον επίμονο βήχα

πως συνδέεται ο αυτισμός με τον τόπο κατοικίας;

γιατί δεν πρέπει να καπνίζετε στο αμάξι ακόμη και με ανοιχτά παράθυρα