Τροπολογία Λοβέρδου για επιστροφή-εξπρές των χρημάτων από τα επιδόματα μαϊμού!

  • Iatropedia
Με ειδική τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή, δημιουργείται ειδικό τμήμα στο σώμα επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) στους γνωστούς και ως ράμπο, προκειμένου να αρχίσουν σιγά σιγά να ξεδιαλύνουν μία προς μία τις 40.000 υποθέσεις των πλαστών επιδομάτων ώστε να εισπραχθούν πίσω τα χρήματα.

Άμεσα θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν οι περίπου 40.000 παράνομοι δικαιούχοι πλαστών επιδομάτων. Δράση αναλαμβάνουν οι «ράμπο» Υγείας (ΣΕΥΥΠ) που θα ελέγξουν μία προς μία όλες τις υποθέσεις όσων δεν πήγαν να απογραφούν ή για όσους αποδεικνύεται ότι παρανόμως λάμβαναν τα επιδόματα.

Η ίδια ομάδα θα εξετάσει και σε δεύτερη φάση όλους όσοι φέρονται να έχουν προσκομίσει πλαστά έγγραφα ή όσοι είχαν διπλοεγγραφεί σε διαφορετικές περιοχές της χώρας ώστε να παίρνουν δύο επιδόματα.

Εκτιμάται μάλιστα από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι τελικά τα πλαστά επιδόματα μπορεί και να φθάσουν τα 100.000.

Ενδεικτικό είναι ότι και μετά την ολοκλήρωση της απογραφής των δικαιούχων επιδομάτων, στα γραφεία του υπουργείου Υγείας έφθασαν άλλες 300 περιπτώσεις μαϊμού επιδομάτων έπειτα από καταγγελίες.

Το θράσος πάντως όσων έπαιρναν επί σειρά ετών χιλιάδες ευρώ δεν έχει τέλος.

Πολλοί που γνώριζαν φυσικά ότι έπαιρναν παράνομα το επίδομα έσπευσαν τις τελευταίες ημέρες στις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων μόνοι τους ώστε να δηλώσουν ότι επιθυμούν να επιστρέψουν τα χρήματα αλλά με …έκπτωση και με δόσεις!

Οι υπάλληλοι έτριβαν τα μάτια τους και τους παρέπεμπαν στις υπηρεσίες του υπουργείου δεδομένου ότι η υπόθεση είναι ακόμη σε εξέλιξη και οι …διευκολύνσεις δεν προηγούνται.

Πάντως στις περιπτώσεις που κάποιος αποδειχθεί ότι έπαιρνε παράνομα προνοιακό επίδομα και παρ αυτά αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα, το υπουργείο Υγείας προτίθεται να καταθέσει και αγωγές.