Τροπολογία δίνει την δυνατότητα σε δημοτικούς υπαλλήλους να οδηγούν…ασθενοφόρο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τροπολογία που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για το "παράλληλο πρόγραμμα" παρέχει την δυνατότητα στο προσωπικό των ΟΤΑ και του Πυροσβεστικό Σώμα να οδηγούν τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας προκαλώντας εύλογη έκπληξη και φόβους σε ΠΟΕΔΗΝ και ΕΚΑΒ!

Μοναδική προϋπόθεση για να επιλεχθούν αυτοί που θα οδηγούν και ασθενοφόρο είναι η κατοχή επαγγελματικής άδειας οδήγησης και να έχουν εκπαιδευτεί ταχύρυθμα στην παροχή Α΄ Βοηθειών. Οι λεπτομέρειες δε για την εκπαίδευση, θα ρυθμιστούν με εγκύκλιο που θα εκδώσει το ΕΚΕΠΥ.

«Ανακοινώνουν την πρόσληψη χιλιάδων υγειονομικών υπαλλήλων και πληρωμάτων ασθενοφόρων, προκειμένου  να δημιουργούν εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ. Το μόνο που κάνουν είναι να διαχειρίζονται την υποστελέχωση με συστηματική εξουθένωση του προσωπικού και την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» σχολιάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Και καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ: «Αγωνιζόμαστε για την ολοκλήρωση της περιφεριοποίησης του ΕΚΑΒ με επαρκή αριθμό ασθενοφόρων και πληρωμάτων. Έτσι μόνο το σύνολο των πολιτών και στο τελευταίο χωριό της χώρας θα καλύπτεται με ασφάλεια από το ΕΚΑΒ. Ζητάμε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας που είναι για γέλια και για κλάματα».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην τροπολογία επισημαίνεται πως η διακομιδή των ασθενών θα γίνεται συνοδεία υγειονομικού προσωπικού από το αντίστοιχο κέντρο υγείας.