Τρύπα στον αφαλό: Τι να προσέξετε

  • Iatropedia
Η μόδα επιτάσσει το στολισμό του αφαλού με σκουλαρίκια. Ωστόσο οι ειδικοί επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για όσους αποφασίσουν να τρυπήσουν τον αφαλό τους γιατί αν δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα μπορεί να ελλοχεύουν κίνδυνοι.

Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν οι πιθανότεροι κίνδυνοι που εγκυμονεί το στον αφαλό είναι να προκληθεί κάποια λοίμωξη ή να μείνει σημάδι.

Αξίζει αν σημειωθεί εδώ ότι η τρύπα στο σημείο αυτό θέλει πολύ χρόνο για να επουλωθεί [πράγμα το οποίο σημαίνει πρακτικά ότι δεν τηρούν οι απαραίτητες προφυλάξεις τότε μπορεί να μολυνθεί η περιοχή.

Έχει παρατηρηθεί εξάλλου ότι σε αρκετούς νέους ανθρώπους που μολύνθηκε το σημείο έτρεχε πύον και απαιτείται νοσοκομειακή περίθαλψη.

Από την άλλη πλευρά αν το τραύμα δεν περιποιηθεί όπως πρέπει μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό ουλής.

Ένας ακόμη κίνδυνος που εγκυμονεί η τρύπα στον αφαλό είναι να προκληθεί εκτός από την αιμορραγία και κάποια αλλεργία στο μέταλλο του κοσμήματος.

Πάντως όλοι οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το piercing πρέπει να γίνεται σε πιστοποιημένο στούντιο με αποστειρωμένα εργαλεία, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος λοιμώξεων από μεταδιδόμενα νοσήματα (AIDS, ηπατίτιδα κ.α.).

Καλό είναι όσοι είναι κάτω των 16 ετών να αποφεύγουν να κάνουν τρύπα στον αφαλό.

πηγή:http://community.tribalectic.com/