Τρικ υγείας για γερό στομάχι

  • Iatropedia
Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο για να έχετε γερό στομάχι. Υπολογίζεται ότι ένας στους πέντε αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με το πεπτικό τους σύστημα.

Γεμίστε το πιάτο σας με τροφές όπως τα κεράσια, τα σταφύλια, τις πιπεριές, τα φασόλια και με δημητριακά ολικής αλέσεως προκειμένου να μην αντιμετωπίζετε προβλήματα με την πέψη σας.

Καθημερινά χρειάζεστε 20-35 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα ώστε να μην κινδυνεύσετε από καρδιαγγειακές παθήσεις και αλλαγές στις τιμές του σακχάρου στο αίμα.

Μασήστε τσίχλα

Οι τσίχλες μπορεί να σας βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της παλινδρόμησης και της καούρας, λόγω της πααργωγής σάλιου.

Μην μασάτε τσίχλες εάν καταπίνετε αέρα που μπορεί να οδηγήσει σε ρέψιμο και φούσκωμα.

Χάστε βάρος

Η απώλεια μερικών κιλών και θα μπορούσε να βελτιώσει τα γαστρεντερικά συμπτώματα. Τα πααρπανίσια κιλά μπορούν να επιδεινώσουν πεπτικά προβλήματα, όπως η καούρα, φυσικού αερίου, και ρέψιμο. Ελέγξτε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Ναι στο νερό

Πίνοντας υγρά βοηθάτε το σώμα σας να απαλλαγεί από τις τοξίνες και να προληφθεί η δυσκοιλίοτητα.. Οι συμβουλές για οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα δεν θεωρείται πλέον ένας στόχος. Συζητήστε με το γιατρό σας για το πόσο νερό είναι κατάλληλο για εσάς.

Ασκηθείτε

Η άσκηση μπορεί να ανακουφίσει από τα περισσότερα πεπτικά προβλήματα, από φούσκωμα μέχρι και τη δυσκοιλιότητα, λένε οι ειδικοί.

Προβιοτικά για τη διάρροια

Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προστίθενται συχνά σε γιαούρτια, χυμούς, σνακ, και τα συμπληρώματα. Η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να σας ανακουφίσουν από τη διάρροια και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS),

Προσέχετε τη διατροφή σας

Μείνετε μακριά από τα τρόφιμα που ερεθίζουν το πεπτικό σας σύστημα. Μερικοί άνθρωποι έχουν προβλήματα με τρόφιμα όπως τα φασόλια και σόδα ή λιπαρά, τα τηγανητά , το τυρί, τα εσπεριδοειδή, τον καφές, το τσάι και τις ντομάτες.

πηγή:http://www.webmd.com