Τρέχουν στον ΕΟΠΥΥ να μαζέψουν ρευστό! Πότε λήγει η προθεσμία της τρόικας

  • Iatropedia
Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να εισπράξουν τα οφειλόμενα των Ταμείων που έχουν ενταχθεί στον Οργανισμό, καθώς η τρόικα για άλλη μια φορά ...έβγαλε δόντια.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στην είσπραξη των τελευταίων χρημάτων που οφείλονται από τα ασφαλιστικά Ταμεία , οι κλάδοι υγείας των οποίων έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ, πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η διοίκηση του Οργανισμού. Οι δανειστές μας συνεχίζουν να δίνουν οδηγίες για την κάλυψη της μαύρης τρύπας του Οργανισμού πιέζοντας να εισρεύσει ρευστό στον ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα αυτό που φαίνεται να ενοχλεί σφόδρα τους τροικανούς είναι το γεγονός πως δεν τηρείται και η σχετική ρύθμιση που έχει προωθηθεί και προβλέπει την απ ευθείας είσπραξη των χρημάτων υπέρ ΕΟΠΥΥ, πριν αυτά φθάσουν στα …συρτάρια των ασφαλιστικών Ταμείων.

Οι καθυστερήσεις καταβολής των κονδυλίων τα οποία παρακρατούνται από τους εργαζόμενους μέσω των ασφαλιστικών εισφορών, δημιουργούν άλλωστε πρόβλημα ρευστότητας στον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος αδυνατεί να εξοφλήσει τις δικές του οφειλές στους παρόχους. Μέχρι στιγμής τα ασφαλιστικά ταμεία οφείλουν στο φορέα 300 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ έχουν καταβάλει ήδη 600 εκατ. σε ένα σύνολο οφειλών 900 εκατ. ευρώ.

Εκτός αυτού οι δανειστές μας επιμένουν να βρεθεί λύση για την ορθή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ ώστε να πληρώνονται άμεσα όσοι παρέχουν υπηρεσίες υγείας ή προϊόντα όπως γιατροί, φαρμακοποιοί, κλινικές κ.λ.π.
Στο πλαίσιο αυτό ζητούν περαιτέρω περικοπές από προνόμιο που θεωρούν ότι απολαμβάνουν οι ασφαλισμένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλλάζουν οι τιμές στα φάρμακα και πάλι έως το Μάιο! Τι ζητά η τρόικα

Στον αέρα η μονάδα τεχνητού νεφρού της Λευκάδας! Γιατί κινδυνεύει να βάλει λουκέτο

Διοίκηση «Αγία Σοφία»: ανυπόστατες οι καταγγελίες για θανάτους παιδιών! Τι υποστηρίζει

Πως θα ένιωθε ένας άνδρας εάν είχε περίοδο, σαν γυναίκα; ΒΙΝΤΕΟ

Ποια πράξη ανεβάζει την ερωτική διάθεση στα ύψη;