Τραγική οικονομική κατάσταση για τους φυσικοθεραπευτές λόγω του factoring.

  • Iatropedia
"Πρόσφατα η Τράπεζα Πειραιώς απέστειλε επιστολές σε μέλη μας, που είχαν συνάψει σύμβαση παραχώρησης με την Πειραιώς factoring, για να προχωρήσουν στην ρύθμιση των οφειλών τους έως τις 27-11-2015, στο πλαίσιο της διαδικασίας επίλυσης καθυστερήσεων του κώδικα δεοντολογίας (Νόμος 4224/2014). Οι οφειλές των μελών αφορούν τόκους και κεφαλαιοποιήσεις που δημιουργήθηκαν από την συνεργασία τους με την συγκεκριμένη τράπεζα μέσω του factoring λόγω της αδυναμίας του Ελληνικού Δημοσίου να προχωρήσει στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών που δημιουργήθηκαν από το ταμείο του Ο.Π.Α.Δ από το 2010 και σήμερα κινδυνεύουν να παραγραφούν".   Αυτά εξηγούν οι φυσικοθεραπευτές ζητώντας βοήθεια από τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως αναφέρουν με έκδηλη αγωνία, «καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών και Υγείας να αντιληφθεί την δεινή οικονομική κατάσταση των συμβεβλημένων μελών μας, που λόγω των καθυστερήσεων του Ελληνικού Δημοσίου βρέθηκαν υπερχρεωμένοι στις Ελληνικές Τράπεζες οι οποίες απαιτούν τα κεφάλαια που έχουν δημιουργηθεί από τους τόκους και τις κεφαλαιοποιήσεις και κινδυνεύουν με άμεσες κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων».

Και τονίζουν ότι είναι απαράδεκτο και τραγικό να μην τους πληρώνει η Πολιτεία όσα τους οφείλονται οδηγώντας πολλούς εξ αυτών στο «λουκέτο» και την καταστροφή.

Καταλήγουν δε οι φυσικοθεραπευτές αναφέροντας:

«Το υπουργείο Οικονομικών έχει υποχρέωση να προστατεύσει τους πολίτες-θύματα, όπως έχει και υποχρέωση μαζί με το Υπουργείο Υγείας να εξοφλήσει ΑΜΕΣΑ όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που σημειωτέον οι προ τις 31-12-2010 φέτος παραγράφονται και πρέπει να ρυθμιστούν και Νομοθετικά για να μην παραγραφούν.

Καλούμε δε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ να εκπληρώσει άμεσα τις υποχρεώσεις του».