Τώρα και γιατροί στο στόχαστρο της οικονομικής αστυνομίας!

  • Iatropedia
Στη φάκα επιχειρούν να πιάσουν οι ελεγκτές της οικονομικής αστυνομίας όσους λειτουργούς του Ιπποκράτη αποφεύγουν συστηματικά να καταβάλουν χρήματα στην εφορία εισπράττοντας «μαύρα» χρήματα από τους ασθενείς τους.

Το νέο σαφάρι έχει φυσικά στόχο την αύξηση των εσόδων των κρατικών ταμείων αλλά και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής η οποία αυξάνεται τελευταίως λόγω κρίσης και στην ιατρική κοινότητα.

Μετά το Κολωνάκι και τους …επώνυμους γιατρούς στο στόχαστρο των ελεγκτών είναι πλέον και οι κοινοί θνητοί γιατροί διαφόρων περιοχών της Αθήνας.

Είναι ενδεικτικό ότι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 24ωρα και σε περιοχές όπως Πετρούπολη, Κολωνός και Περιστέρι.

Στους ελέγχους αυτούς οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας βρήκαν δύο γιατρούς να παρανομούν.

Συγκεκριμένα κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, βρήκαν δυο περιπτώσεις γιατρών στην περιοχή της Αθήνας.

Γιατρός δερματολόγος εντοπίσθηκε να μην εκδίδει στο ιατρείο του αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Αντίστοιχα σε ιατρείο παιδοψυχίατρου, βρέθηκε να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε λογιστικά θέματα όπως στο βιβλίο εσόδων – εξόδων αλλά και στο δελτίο παροχής αποδείξεων.

Για τις περιπτώσεις αυτές σχηματίσθηκαν δικογραφίες ενώ μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών.

Ταυτόχρονα ενημερώνονται και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., για να κινήσουν τις αντίστοιχες διοικητικές διαδικασίες.