Το σάπιο…νέο νοσοκομείο του Πύργου

  • Iatropedia
Μια βροχή-πρωτοφανής ομολογουμένως- ήταν αρκετή για να αποδειχθεί η σαθρότητα του νέου κτιρίου του Νοσοκομείου του Πύργου από όπου μεταφέρθηκαν 44 ασθενείς σε άλλα κοντινά νοσοκομεία καθώς το κτίριο πλημμύρισε.

Η διακομιδή των ασθενών εγίνε με τη συμβολή του ΕΚΕΠΥ, προκειμένου να μην κινδυνέψουν.

Στο νέο νοσοκομείο νοσηλεύονταν 89 ασθενείς και λόγω της πλημμύρας δόθηκαν άρον-άρον 43 εξιτήρια, ενώ δύο ασθενείς έχασαν την ζωή τους απο αίτια που δεν σχετίζονται με την καταστροφή.

Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς διακομίστηκαν ανάλογα με την βαρύτητα των περιστατικών σε νοσοκομεία της Πάτρας, της Αμαλιάδας, των Κρεστένων, καθώς και σε κέντρα υγείας ενώ οι όσοι βρίσκονταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Αγρινίου, Καλαμάτας και Τρίπολης.

Στο νοσοκομείο, το οποίο είναι νεόδμητο, πλημμύρισαν οι υπόγειοι χώροι με κίνδυνο να καταστραφούν ιατρικά μηχανήματα, υγειονομικό υλικό καθώς η γεννήτρια παροχής ρεύματος του νοσοκομείου.

Για τραγελαφικές καταστάσεις κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι καθώς το νοσοκομείο, αν και νεόδμητο αποδείχθηκε, ευάλωτο στην πρώτη σοβαρή κακοκαιρία.

Ο Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ.Αθανάσιος Γιαννόπουλος επισημαίνει από την πλευρά του: «Η καταστροφική η πλημμύρα που έθεσε εκτός μάχης για αρκετό καιρό ένα μεγάλο νοσοκομείο όπως αυτό του ΠΥΡΓΟΥ, που κατά συγκυρία λέγεται ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, θέτει έμπρακτα και για μια ακόμη φορά το πρόβλημα μελετημένης οργάνωσης των νοσηλευτικών σε μια περιοχή ιδρυμάτων για την αντιμετώπιση των θεομηνιών με τα κατάλληλα μέτρα, σχέδια και προετοιμασία.

Δυστυχώς, τα νοσοκομεία μας όχι απλώς δεν είναι σε θέση να περιθάλψουν τα θύματα μας θεομηνίας που συνέβη στην περιοχή τους αλλά κατά το πλείστον δεν αντέχουν ούτε τα ίδια σε μια θεομηνία. Το μόνο που αποδεικνύεται ανθεκτικό είναι οι παχύδερμες κομματικές τους διοικήσεις που έχουν μοναδικό μέλημα την διατήρηση των κεκτημένων.»