Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία όπως το ανακοίνωσε ο Β. Μεϊμαράκης

  • Iatropedia
Στην προεκλογική ομιλία του προέδρου της ΝΔ αναφέρθηκαν όλα όσα σχεδιάζει το κόμμα του στον τομέα της Υγείας εφόσον έρθει πρώτο στις προτιμήσεις των πολιτών.

Εδώ είναι όσα ειπώθηκαν από τον πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ομιλία του στην Θεσσαλονίκη:

«Ο 5ος άξονας της πρότασής μας αφορά την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Γιατί εδώ είναι ένα ζήτημα, το οποίο, επίσης, προσπαθεί ο κύριος Τσίπρας να εκμεταλλευτεί.

Στο χώρο της υγείας, προτάσσουμε τη συνέχιση των αλλαγών, που μεταφέρουν το βάρος στη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τη πρόληψη.

Βελτιώνουμε τις υπηρεσίες προς τους πολίτες και εξορθολογίζουμε τις δημόσιες δαπάνες. Υπογραμμίζω, ότι η στήριξή μας τόσο στο εθνικό σύστημα υγείας, όσο και σε κάθε δημόσια δομή υγείας, είναι δεδομένη, είναι σταθερή και το έχουμε αποδείξει.

Συγχρόνως, ο ιδιωτικός τομέας της υγείας και συνολικά οι πάροχοι υγείας, συντελούν αποφασιστικά στην υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών, και πρέπει να τελειώνουμε με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς αυτούς.

Χρωστάμε πολλά εκεί ως δημόσιο. Αναμφίβολα όμως, το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας, είναι οι χιλιάδες ελλείψεις σε οργανικές θέσεις.

Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας, είναι απόφασή μας να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, προκειμένου να καλυφτούν όσο το δυνατόν περισσότερα αυτά τα κενά με θέσεις εργασίας μέσα από διαγωνισμό.

Παράλληλα, βρισκόμαστε σε ένα διαρκή διάλογο με γιατρούς, φαρμακοποιούς, οδοντιάτρους, εκπροσώπους του υγειονομικού χώρου, προκειμένου να οργανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα ζητήματα που τους αφορούν. Χωρίς τη δική σας συμμετοχή, χωρίς τη δική σας συνδρομή, δεν μπορεί να υπάρξει σύστημα υγείας».