Το παρασκήνιο της αποχώρησης της Σκοπούλη

  • Iatropedia
Παραιτήθηκε μετά από απόφαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, η υφυπουργός υγείας Φωτεινή Σκοπούλη. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Υπουργείο και μάζεψε τα πράγματα της, από την οδό Αριστοτέλους 17,σχεδόν ένα χρόνο παραμονής στη θέση της υφυπουργού Υγείας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με τα προσωπικά της αντικείμενα αλλά και με κακές εμπειρίες στις αποσκευές της αποχώρησε από το υπουργείο Υγείας, η προερχόμενη από τη ΔΗΜΑΡ, Φωτεινή Σκοπούλη. Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις οδήγησαν την κυρία Σκοπούλη, άρον άρον εκτός κυβέρνησης, πράγμα που δεν φαίνεται τελικά, να τη δυσαρέστησε ιδιαιτέρως.

Άλλωστε η κ. Σκοπούλη, πήγε ουσιαστικά τρέχοντας στο γραφείο της προκειμένου να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν νωρίτερα, τα πράγματα της. Μάλιστα αντίστοιχα κινήθηκαν και οι συνεργάτες της, οι οποίοι διαβεβαίωναν ότι η υφυπουργός φεύγει άμεσα.

Εξάλλου, ήταν η πρώτη που αποχώρησε από τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, με κατεύθυνση της οδό Αριστοτέλους 17. Ο τρόπος αντίδρασης της πάντως, και η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε επιβεβαιώνει ξεκάθαρα ότι εδώ και καιρό η κ. Σκοπούλη, αισθανόταν εξαιρετικά άβολα με τους συναδέλφους της Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά. Οι σχέσεις μεταξύ των τριών είχαν διαρραγεί από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Φωτεινή Σκοπούλη, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της είχε αποκαλύψει ότι δεν υπήρχε επικοινωνία μεταξύ τους, ενώ στην ίδια δεν έχουν δοθεί αρμοδιότητες.

Πρόσφατα μάλιστα δεν δίστασε να εξακοντίσει κατηγορίες ακόμη και εναντίον του ίδιου του Πρωθυπουργού για τους χειρισμούς του σε κυβερνητικά θέματα.