Το όχι της Μέρκελ στον Ανδρέα

  • Iatropedia
Στη Γερμανία, έφθασε ο Ανδρέας Λοβέρδος για να μαζέψει τις τιμές στο ΕΣΥ καθώς βλέπει ότι παρά τις περικοπές οι δαπάνες εξακολουθούν να βρίσκονται στα ύψη. Τι και ποιον συνάντησε εκεί και τι του είπε;

Τον γερμανό ομόλογό του συνάντησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να ζητήσει να του παραχωρηθούν τα γερμανικά ΚΕΝ δηλαδή τον τρόπο τιμολόγησης των νοσοκομείων που γίνεται στη χώρα της Μέρκελ.

Ωστόσο οι γερμανοί αρνήθηκαν τη βοήθεια στον έλληνα υπουργό Υγείας καθώς θεώρησαν ότι ο …πρωτοποριακός τρόπος που τιμολογούν στα γερμανικά νοσοκομεία είναι δική τους κατάκτηση και δεν την παραχωρούν.

Αποτέλεσμα ήταν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος να παραδεχθεί: «Δυσκολευόμαστε με τα νέα κοινά ενοποιημένα νοσήλια (ΚΕΝ) δηλαδή το νέο τρόπο τιμολόγησης της νοσηλείας στο ΕΣΥ».

Να σημειωθεί ότι όπως είχε αποκαλύψει το iatropedia.gr ο κ.Λοβέρδος ανέστειλε την εφαρμογή των ΚΕΝ έως το Μάρτιο.

Το επόμενο διάστημα και έως το Μάρτιο αναμένεται να γίνουν διάφορες αλλαγές στις τιμές των ΚΕΝ καθώς διαπιστώθηκε ότι πολλές ασθένειες τιμολογήθηκαν πολύ υψηλότερα από ότι μπορούν να αντέξουν τα ασφαλιστικά Ταμεία. Κάτι που εξάλλου είχαν καταγγείλει και από την πρώτη στιγμή οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) που είναι άλλωστε και οι πρώτοι που εφαρμόζουν στην πράξη την τιμολόγηση μέσα στα νοσοκομεία.