Το μεγάλο «τσεκούρι» των επιδομάτων! Ποιοι χάνουν το επίδομα τους

  • Iatropedia
Τελικά η κυβέρνηση δε δείχνει έλεος ούτε για τις ευαίσθητες κοινωνικέςομάδες. Προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα και μάλιστα τα 13,5 δις που ζητά η τρόικα, δε διστάζει να καταργήσει ή και να μειώσει ακόμη και κατά 60 με 70% τα επιδόματα που μέχρι σήμερα τις στήριζαν. Τι προβλέπει το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Το πακέτο των μέτρων που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση θα αποτελέσει το χειρότερο χτύπημα για την ελληνική οικογένεια αλλά καιγια τους αναπήρους καθώς τα επιδόματά τους θα κάνουν φτερά.

Με βάσει τον προγραμματισμό, που όμως ενδέχεται να υποστεί κάποιεςαλλαγές εξαιτίας των αντιδράσεων, τα επιδόματα των τρίτεκνων και πολύτεκνων θα καταργηθούν και θα διατηρηθούν μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις.Θα δίνονται μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις και όταν τα εισοδήματα της οικογένειας θα είναι εξαιρετικά χαμηλά.

Αντ΄ αυτού η κυβέρνηση σχεδιάζει να χορηγεί βοήθημα σε όλες τιςοικογένειες ακόμη και με ένα ή δύο παιδιά. Τι ποσό θα χορηγεί; Τοαστρονομικό ποσό των 20 ή 30 ευρώ!

Όσο για τα προνοιακά επιδόματα των αναπήρων και αυτά θα υποστούν μεγάλο τσεκούρωμα.

Μπορεί να μειωθούν ακόμη και κατά 70% το οποίο σημαίνει ότι πολλοί θα χάσουν από 250 έως και 400 ευρώ.

Άλλωστε και ο ίδιος ο υφυπουργός Εργασίας παραδέχτηκε ότι για να μην καταργηθούν πλήρως, θα πρέπει να πέσουν στα επίπεδα του 2008.

Να σημειωθεί ότι τα επιδόματα των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών έχουν υποστεί ήδη κούρεμα καθώς τον τελευταίο χρόνο δίνονταν μόνο σε οικογένειες που δεν είχαν υψηλά εισοδήματα.

Δήμητρα Ευθυμιάδου