Το μεγάλο φευγιό του 2013 στο ΕΣΥ! Άδειασαν τα νοσοκομεία από το φόβο των αλλαγών

  • Iatropedia
Ο φόβος φυλάει τα έρμα λέει ο θυμόσοφος λαός και πολλοί εργαζόμενοι στο ΕΣΥ πριν ακόμη ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοινώσει τις ριζικές αλλαγές στην Υγεία, είχαν κάνει τα χαρτιά τους για να βγουν άρον άρον στη σύνταξη.

Το πρώτο κύμα της κινητικότητας που έπληξε το ΕΣΥ αλλά και το δεύτερο που έρχεται είχε κάνει πολλούς εργαζόμενους να προετοιμαστούν και να αποχωρήσουν από το πολύπαθο ΕΣΥ.

Άλλωστε όπως λέει και ο σοφός λαός, τον φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλει με τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ να μεταφέρει μεγάλο αριθμό των εργαζομένων στα νοσοκομεία τα οποία είχαν ήδη αδειάσει από το μεγάλο κύμα φυγής.

Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η εικόνα που αντικρίζουμε στα δημόσια νοσοκομεία πριν αυτά ενισχυθούν (και αν ) είναι άκρως απογοητευτική καθώς το ήδη λιγοστό προσωπικό λιγόστεψε τους προηγούμενους μήνες ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα εξάλλου με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τον Δεκέμβριο του 2012 μέχρι τον Μάιο του 2013, εγκατέλειψαν άρον άρον τα δημόσια νοσοκομεία 4006 εργαζόμενοι, είτε με συνταξιοδότηση είτε παίρνοντας το καπελάκι τους για άλλες πολιτείες…

Οι αλλεπάλληλες αποχωρήσεις όμως οδήγησαν τα δημόσια νοσοκομεία σε δραματική συρρίκνωση αφού υπολογίζεται ότι δεν εργάζονται σε αυτά ούτε 85.000 άτομα, όταν μόλις πριν από 5 χρόνια ήταν κοντά στις 115.000 όπως είχε προκύψει από την απογραφή που είχε γίνει.

Όσο για προσλήψεις…αυτές μάλλον αποτελούν ένα σύγχρονο ανέκδοτο. Τώρα αν οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ μεταφερθούν τελικά στο ΕΣΥ και ενισχύσουν το σύστημα, είναι άλλου παππά Ευαγγέλιο καθώς ταυτόχρονα θα λείψουν από την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακριβότερα θα πληρώνουν τα φάρμακα τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Έρχεται νέα λίστα Φαρμάκων

Εκτός κινητικότητας τα νοσοκομεία του Πειραιά.Τι είπε ο Άδωνις

Έρχεται το μεγάλο φακέλωμα των ασθενών! Θα καταγράφονται τα πάντα με εντολή τρόικας!