Το ΚΑΤ σε …αναρχία με τα χειρουργεία Μήλον της Έριδος

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων, με κάποιους να μένουν και άλλους να περιμένουν το ΦΕΚ που θα τους απομακρύνει οριστικά από το ΕΣΥ, φαίνεται ότι δημιουργούν ακόμα και σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία κάποιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Το τελευταίο "κρούσμα" σημειώθηκε στο μεγαλύτερο τραυματιολογικό κέντρο της χώρας, το νοσοκομείο ΚΑΤ.

Αναστάτωση επικράτησε το τελευταίο 2ήμερο στο ΚΑΤ με τον διοικητή να ειδοποιεί το απόγευμα της Τετάρτης ότι δεν θα διεξαχθούν τα χειρουργεία την Πέμπτη το πρωί και τις ηγεσίες του υπουργείου Υγείας και της 1ης ΥΠΕ να σπεύδουν να τα «μαζέψουν» το πρωί της Πέμπτης.

Ο διοικητής του ΚΑΤ, Ε. Βαβουράκης έδωσε την εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να αναβάλει τα χειρουργεία, και τελικά χρειάστηκε η παρέμβαση της ΕΙΝΑΠ και των γιατρών του νοσοκομείου τόσο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και στη διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας για να ξεκινήσουν κάπως αργοπορημένα χθες οι επεμβάσεις.

Το θέμα μάλλον προέκυψε από την ένταση που επικρατεί στις σχέσεις του διοικητή και του αναπληρωτή διοικητή του ιδρύματος καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποφασιστεί η παραμονή του ενός και η απομάκρυνση του άλλου.