Το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς ένα βήμα πριν από την κατάρρευση

kefalonia
Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου στο Αργοστόλι εξέδωσαν οι γιατροί της, στηλιτεύοντας κυρίως την υποστελέχωση που εμποδίζει πια την εύρυθμη λειτουργία κι άλλων τμημάτων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί, αυτή την στιγμή στην παθολογική κλινική υπηρετούν 3 αποσπασμένοι αγροτικοί γιατροί αντί για 7 ειδικευόμενους που προβλέπεται και αντί για τους 4 ειδικευμένους παθολόγους εδώ και έξι μήνες υπηρετούν μόνο 2 επιμελητές.

"Η κατάσταση αυτή ξεπερνά κάθε όριο, όχι μόνο επιστημονικής αξιοπρέπειας αλλά κυρίως ανθρώπινης αντοχής" τονίζουν οι γιατροί σύμφωνα με το inkefalonia συμπληρώνοντας ότι τόσο η διοίκηση του νοσοκομείου όσο και η διοίκηση της αρμόδιας ΥΠΕ έχουν πλήρως ενημερωθεί για το πρόβλημα, όμως στο μόνο που αρέσκονται συνεχώς είναι σε λόγια συμπάθειας...

Συμπληρώνουν εξάλλου στην επιστολή τους οι δύο γιατροί, ότι η δραματική κατάσταση του νοσοκομείου και το εξαντλητικό ωράριο τους ανάγκασε να διακόψουν τη λειτουργία του τακτικού παθολογικού ιατρείου και να αρνηθούν σε αρκετές περιπτώσεις την παρακολούθηση χρονίως πασχόντων.

Καλούν ως εκ τούτου, όλους τους τοπικούς φορείς, τα σωματεία, τα πολιτικά κόμματα αλλά και τους πολίτες να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στο νοσοκομείο του νησιού.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends