Το φροντιστήριο του Άδωνι! Στα θρανία για μαθήματα εξπρές οι διοικητές νοσοκομείων

  • Iatropedia
Στα θρανία θα κάτσουν από τη Δευτέρα οι νεοδιορισθέντες διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων! Τι περιλαμβάνουν τα.... μαθήματα δια χειρός υπουργείου Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε ταχύρυθμα μαθήματα θα υποβληθούν από τη Δευτέρα οι νέοι διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων που διορίσθηκαν μόλις πριν από λίγες ημέρες. Στόχος να μάθουν το …μάθημά τους και να διοικούν σωστά τα νοσηλευτικά ιδρύματα με βάση βέβαια και τις επιταγές της τρόικα.

Τα μαθήματα εξπρές θα διαρκέσουν τρεις ημέρες και θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) από στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Η εκπαίδευση θα αφορά κυρίως τη διαχείριση των οικονομικών ενός νοσοκομείου δεδομένου ότι οι δανειστές μας έχουν επιβάλει μέσω του μνημονίου βασικά σημεία που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα από τους επικεφαλής των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Μεταξύ αυτών είναι:

-Εκτέλεση προϋπολογισμών χωρίς υπερβάσεις

-Εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών

-Δημοσίευση ισολογισμών

-Πλήρη ένταξη αναλυτικής λογιστικής και πληροφοριακών συστημάτων στα νοσοκομεία

-Βελτίωση παροχής υπηρεσιών

Οι νέοι διοικητές δεν έχουν πολλά χρονικά περιθώρια καθώς εκτός των άλλων υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για τη δημοσίευση των ισολογισμών στο τέλος Σεπτεμβρίου. Εξου και τα μαθήματα είναι ταχύρυθμα.

Βέβαια οι νέοι διοικητές και υποδιοικητές θα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι …διαβαστεροί καθώς πολύ σύντομα και σε ένα διάστημα 6 μηνών θα αξιολογηθούν για τις επιδόσεις τους. Αν η βαθμολογία τους δεν είναι καλή, θα δούνε την πόρτα εξόδου από το ΕΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο τζαμπατζής …ΕΟΠΥΥ και τα χρέη των νοσοκομείων. Πόσα χρωστούν σε προμηθευτές

Με “σκονάκι” η συνταγογράφηση! Τι αλλάζει στα φάρμακα για σοβαρές παθήσεις

Ο Άδωνις όπως δεν τον έχετε ξαναδεί! Πως τον εμφανίζουν τα social media (ΦΩΤΟ)

Διαγνωστικές χρυσάφι για ΕΟΠΥΥ! Το κόλπο που στήθηκε για να αυξηθούν οι εξετάσεις