Το “ελληνικό” αίμα …της Χρυσής Αυγής τρώει τους εργαζόμενους νοσοκομείου

  • Iatropedia
Σάλος έχει προκληθεί στο νοσοκομείο της Σάμου καθώς εργαζόμενοι φαίνεται να τιμωρούνται έπειτα από αναφορά της διοικήτριας επειδή αρνήθηκαν να συλλέξουν αίμα μόνο για Έλληνες για λογαριασμό της χρυσής αυγής

Την έντονη αντίδραση της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκαλεί υπόθεση στη Σάμο στην οποία ενεπλάκησαν μέλη της χρυσής αυγής, η διοικήτρια αλλά και εργαζόμενοι.

Όλα ξεκίνησαν όταν το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος αρνήθηκε να συλλέξε4ι αίμα μόνο για Έλληνες σε αιμοδοσία που διοργάνωνε η Χρυσή Αυγή.

Αντί όμως να επιβραβευτούν για την αντιρατσιστική τους συμπεριφορά, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει , ότι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα έπειτα από αναφορά της διοικήτριας.

Όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ: “Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει και καταδικάζει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον Εισαγγελέα της Σάμου, κατά των εργαζομένων του Νοσοκομείου που εμπόδισαν την ρατσιστική αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής μετά από αναφορά της διορισμένης από την Κυβέρνηση Διοικήτριας του Νοσοκομείου.

Με την αναφορά η Διοικήτρια άνοιξε το δρόμο της ποινικής δίωξης αντί ως όφειλε να την απαγορεύει η ίδια. Οι εργαζόμενοι αν και αντέδρασαν στην παραβίαση του Συντάγματος και των Διεθνών Συμβάσεων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα απειλούνται με τιμωρία από την ανεκδιήγητη και αντιδημοκρατική ενέργεια της Διοικήτριας”.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που …ελληνικές αιμοδοσίες της Χρυσής Αυγής προκαλούν προβλήματα σε εργαζόμενους του ΕΣΥ. Και σε πολλά νοσοκομεία της Αττικής αρκετοί γιατροί και νοσηλευτές έχουν αρνηθεί στο παρελθόν να συλλέξουν αίμα με …ρατσιστικό χρώμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από τη Δευτέρα τα δωρεάν εισιτήρια για εξετάσεις στο ΕΣΥ! Πως θα τα πάρετε

Πόσοι γιατροί τιμωρήθηκαν τελικά για υπερσυνταγογράφηση; Τι αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Έρχεται ρευστό από τον ΕΟΠΥΥ! Πότε θα πληρωθούν οι γιατροί

Πέφτουν ή ακριβαίνουν τα γενόσημα και πρωτότυπα φάρμακα με τις νέες ρυθμίσεις;