Το «ακέφαλο» Ντυνάν και μια παραίτηση με …ημερομηνία λήξης!

  • Iatropedia
Χωρίς τον παλαιό του Πρόεδρο Ανδρέα Μαρτίνη ο οποίος παραιτείται …προσωρινά, θα λειτουργήσει για τους επόμενους δύο μήνες το υπό κατάρρευση νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, την ώρα μάλιστα που οι απλήρωτοι 1200 εργαζόμενοι συνεχίζουν την κατάληψή τους.

Ήταν στραβό το κλίμα…το έφαγαν και οι κόντρες.

Την ώρα που το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν καταρρέει από την κακοδιαχείριση και τα οικονομικά προβλήματα, μια κόντρα μεταξύ του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη, του προσωρινού διαχειριστή της διοίκησης καθηγητή Λυκούργου Λιαρόπουλου έρχεται να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Ο Πρόεδρος του Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης θα παραδώσει από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012 και για το προσεχές δίμηνο, πλήρη καθήκοντα Προέδρου στον καθηγητή κ. Λυκούργο Λιαρόπουλο, ο οποίος και ενημερώθηκε σχετικά από την Πρόεδρο του Σωματείου των Ιατρών του Νοσοκομείου.

Ο κ.Λιαρόπουλος είχε κατηγορήσει τον κ.Μαρτίνη ότι σε ενέργειές του οφείλονται τα προβλήματα του νοσοκομείου ενώ ο κ.Μαρτίνης από την άλλη έχει δηλώσει ότι από την ημέρα που ο κ.Λιαρόπουλος ενεπλάκη στη διοίκηση του Νοσοκομείου, η οικονομική του κατάσταση επιδεινώθηκε.

Από την άλλη το υπουργείο Υγείας που συμμετέχει στη διαχείριση του Ερρίκος Ντυνάν, επιχειρεί να βρει μια λύση για τη διάσωση του νοσοκομείου, πράγμα καθόλου εύκολο εξαιτίας των τεράστιων χρεών του αλλά και επειδή η πιθανότητα ένταξής του στο ΕΣΥ θα ήταν καταστροφική για το δημόσιο σύστημα.

Στο μεταξύ οι 1200 απλήρωτοι εργαζόμενοι συνεχίζουν την κατάληψή τους δηλώνοντας: «Αυτή τη στιγμή το Ερρίκος Ντυνάν βρίσκεται ακέφαλο. Μόνο οι εργαζόμενοι το κρατούν ζωντανό, με αυτοθυσία παραμένοντας απλήρωτοι».