Το …after του Άδωνι στο ΕΣΥ. Τι είδε τη νύχτα στα νοσοκομεία

  • Iatropedia
Αιφνιδιαστικές μεταμεσονύχτιες επισκέψεις στα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ πραγματοποιεί ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τι είδε τη νύχτα στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πρωτεύουσας

Μετά την βραδινή «έφοδο» στο Ογκολογικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» την περασμένη Παρασκευή,ο Αδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας το Γενικό Ογκολογικό νοσοκομείο Κηφισιάς «Αγιοι Ανάργυροι».

Ωστόσο σε κάθε επίσκεψη του- αυτοψία του δεν παραλείπει να αναφέρει… χαρτί και καλαμάρι τα όσα βλέπει, στο αγαπημένα του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter.

Ενδεικτικό το παρακάτω σχόλιο που ''πόσταρε'' για το Ογκολογικό Αγίων Αναργύρων

Αξιοσημείωτο είναι ότι μετά την βραδυνή του επίσκεψή του στον Άγιο Σάββα τα σχόλια του ήταν πιο θερμά αφού δεν είχε παραλείψει να δώσει συγχαρητήρια σε όλους αλλά και στο προσωπικό.

Η περίπτωση όμως του Ογκολογικό Νοσοκομείου ήταν διαφορετική αφού κατά την πρώτη ημέρα εφημερίας του δεν έλλειψαν τα προβλήματα για τα οποία ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έγραψε τίποτα!

ελλέψεις σε προσωπικό και υλικά

Την κατάσταση όμως που επικρατεί στο νοσοκομείο περιέγραψαν με το πιο γλαφυρό τρόπο οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου. Σε σχετική επιστολή που απέστειλαν τόσο στην διοίκηση του νοσκομείου όσο και στον Άδωνι Γεωργιάδη είχαν καταγγείλει τις ελλείψεις τόσο σε ιατρικό προσωπικό όσο και σε υλικά όπως π.χ. αντιδραστήρια και φάρμακα, ακόμη και σε πιεσόμετρα!

Σύμφωνα με τους νέους γιατρούς το νοσοκομείο αντιμετωπίζει ελλείψεις σε ειδικευμένους και νοσηλευτικό προσωπικό: ειδικά για την παθολογική κλινική η ασφαλής εφημέρευση (όπως μας ενημέρωσε προφορικά ο Δ/ντης της ότι έκρινε και πρότεινε στις αρμόδιες υπηρεσίες) περιλαμβάνει 6 ειδικευόμενους σε ημέρα γενικής εφημερίας και 2 ειδικευμένους.

Ενδεικτικά για τον μήνα Ιανουάριο 2014 και μόλις με ½ μήνα εφαρμογής του νέου τρόπου εφημέρευσης οι ειδικευόμενοι ιατροί δεν δύνανται να καλύψουν τον αυξημένο φόρτο απαιτούμενων εφημεριών.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ''αυτή τη στιγμή υπηρετούν στην κλινική 10 ειδικευόμενοι. Αυτό σημαίνει ότι αν εφαρμοσθεί η νομοθεσία που έχει ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο βάσει της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Οδηγίας περί μεγίστου χρόνου εργασίας των ιατρών στα νοσοκομεία, τότε για τους ειδικευόμενους ιατρούς ισχύει μέγιστο 4 (24ωρων) εφημεριών ανά μήνα, δηλαδή 40 εφημερίες στο σύνολο.

Αν πάλι καταστρατηγηθεί η κοινοτική οδηγία, βάσει της νομοθεσίας οι ειδικευόμενοι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν πάνω από 7 εφημερίες, τις οποίες να τις αποζημιωθούν.

Στο πλαίσιο αυτό οι νέοι γιατροί ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό καθώς και την

ένταξη του ΓΟΝΚ στο σύστημα γενικής εφημέρευσης του λεκανοπεδίου Αττικής με όρους ασφάλειας για τους ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανικός και γιουχαίσματα κατά Άδωνι στο “Αγία Όλγα”! Επιθέσεις από εργαζόμενους και κατοίκους. Πως αντέδρασε

Διπλό λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ! Κλειστά πολυϊατρεία από απεργία και διαθεσιμότητα

Το ΠΕΔΥ του Άδωνι στα χέρια του Μαξίμου! Κρίνουν την τύχη του Σαμαράς-Βενιζέλος

Έρχεται κύμα γρίπης προειδοποιεί το υπ.Υγείας! Όλα τα μέτρα