Τips για να αποκτήστε γερή καρδιά!

  • Iatropedia
Τα κακά νέα είναι ότι τα κρούσματα των καρδιακών παθήσεων παρουσιάζουν σταδιακή αύξηση τα καλά νέα είναι ότι αλλάζοντας κάποιες συνήθεις είναι δυνατόν να σώσετε την καρδιά σας.

Δείτε τι πρέπει να αλλάξετε για την σωτηρία της καρδιάς σας

Όχι πολλές ώρες καθισιό

Αποφεύγετε την ακινησία αφού η κακή αυτή συνήθεια αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Προσπαθήστε να σηκώνεστε συχνά και να κινείστε.

Μην αγχώνεστε

Το έντονο στρες και το άγχος μπορεί να βλάψουν την υγεία της καρδιάς. Μη διστάσετε να μιλήσετε με τους δικού σας ανθρώπους για τα προβλήματα που σας απασχολούν ή να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον ειδικό.

Μην παραμελείτε τα δόντια σας

Η υγεία της καρδιάς περνάει από τη στοματική υγεία. Και αυτό γιατί τα βακτήρια που συγκεντρώνονται στη στοματική κοιλότητα με την κατάποση ,προκαλούν φλεγμονές στον οργανισμό, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν την αθηροσκλήρωση.

Το καλύτερο, που έχετε να κάνετε είναι να τα βουρτσίζετε καθημερινά, να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα και να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο σας.

Περιορίστε το κόκκινο κρέας

Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος αλλά και των επεξεργασμένων προϊόντων του αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων όπως δείχνουν νέες έρευνες.

Περιορίστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και αποφεύγετε τα πολλά λίπη.

Μ ξεχνάτε το τσεκ απ

Μην παραμελείτε να κάνετε το ετήσιο προγραμματισμένο τσεκ απ ώστε να γνωρίζετε

τις τιμές της χοληστερίνης, του σακχάρου και της αρτηριακής πίεσης, ώστε σε περίπτωση που είναι αυξημένες να απευθυνθείτε στο γιατρό σας.

Τρώτε φρούτα και τα λαχανικά

Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά μειώνουν κατά 20% τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού, σε σχέση με αυτούς που τα αποφεύγουν.

πηγήhttp://www.healthline.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί ''φτερουγίζει'' η καρδιά σας;