Την Μεγάλη Τετάρτη αποφασίζουν στη Βουλή την σύσταση εξεταστικής επιτροπής στην Υγεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
σύσταση εξεταστικής επιτροπής
Αν συσταθεί, θα διερευνήσει τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας από το 1997-2014. Αλλά όχι την 2ετία την νυν διακυβέρνησης! Ο λόγος για την εξεταστική επιτροπή στην Υγεία που ζήτησαν ο πρωθυπουργός και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι το θέμα θα συζητείτο την Μεγάλη Τρίτη αλλά οι βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν να μετατεθεί για την επόμενη μέρα προκειμένου να είναι παρών και ο αρχηγός του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιστρέφει από τις ΗΠΑ την Μεγάλη Τρίτη. Έτσι, την Μεγάλη Τετάρτη θα γίνει συζήτηση παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα στο τέλος θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής ή όχι.

Την περασμένη Τετάρτη, η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε δική της πρόταση για την εξεταστική, της οποίας η μεγάλη διαφορά είναι η επέκταση της χρονικής διάρκειας της έρευνας, ώστε να συμπεριλαμβάνει και την διετία της σημερινής συγκυβέρνησης. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δημοσιοποίησε το σχετικό κείμενο, υπογεγραμμένο από τους 19 βουλευτές της, και από τους ανεξάρτητους Γ. Καρρά και Στ. Παναγούλη.

Το ιστορικό

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

«Τίποτε κρυφό από τον ήλιο» είχε υπογραμμίσει και είχε πει ότι «οι μαγκιές όχι στα τηλεπαράθυρα, αλλά εδώ! και κάποιοι μπορεί να χάσουν τα χαμόγελά τους».

Νωρίτερα, είχε κάνει αναφορά στις υποθέσεις Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, «Ερρίκος Ντυνάν», όπως και σε εκείνη των εξοπλιστικών προγραμμάτων, με υπουργό τον Γιάννο Παπαντωνίου.

 

 

«Ναι» στην εξεταστική για την υγεία είπαν αμέσως  ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι με τον Άδωνι Γεωργιάδη να την χαρακτηρίζει «ευπρόσδεκτη»!